<

У Любомлі урочисто провели перших бійців у зону АТО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:00 | 31.01.2015 / Любомль / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

30 січня вранці у центрі міста Любомль розливались звуки духового оркестру знаменитого маршу «Прощання слов’янки». Знаменитого і такого тривожного душу, адже, написаний він ще у 1912 році і символізує проводи на війну, військову службу чи далеку подорож. І хто б міг подумати, що і ми у свій час будемо проводжати хлопців на війну чи, як іменовано – у зону антитерористичної операції.

Сьогодні на площі перед райдержадміністрацією зібралось дуже багато людей. Шестеро мобілізованих із Любомльського району першими їдуть на Схід, щоб стати на захист своєї держави. Завтра до них доєднаються ще інші.

На зборах виступив військовий комісар Ігор Шепелев, голови райради Микола Сушик та міськради – Роман Ющук. Молився за військовозобов’язаних настоятель Михайлівського храму отець Віктор, опісля вручив кожному солдату молитовник та окропив свяченою водою.

Прощання з чоловіками та проводи у далеку дорогу були щемливі. Сльози виступали не тільки у рідних, усе місто, усі жителі району хвилювались. «Слава Україні! Ми повернемось з перемогою! Не переживайе!» – гукали хлопці, тримались стійко і мужньо. Бо усі йшли твердо з переконаннями, що захищати свою Батьківщину, охороняти її цілісність та мир у ній – священний обов’язок чоловіка. Та стискають серце щирі обійми дружини свого чоловіка і заплаканого синочка, який, можливо до кінця не усвідомлюючи, тулиться до батьків.

Уже з дверей автобуса бійці прохали: «Підтримуйте сім’ю», «Маму глядіть». За це мусимо відповідати усі, хто тут лишився. Про це, безумовно, подбають та організують також місцеві волонтери, які, як завжди взяли телефони, будуть дзвони та допомагати і морально, і матеріально.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа