<

У Любомлі свободівці відзвітували про 100 днів роботи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:14 | 18.04.2016 / Любомль / /
Перегляди
4
/ 1 коментар

У неділю, 17-го квітня 2016 року в сесійній залі Любомльської районної ради відбувся публічний звіт депутатів від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» про роботу в місцевих радах за 100 днів роботи нової каденції. Першим перед громадою Любомльщини звітував голова Любомльської районної організації ВО «Свобода», голова Любомльської районної ради Микола Сушик.

Микола Сушик розповів про ті труднощі та проблеми, з якими довелося зіштовхнутися під час роботи нової каденції. Окрім фінансових, економічних та соціальних проблем, зумовлених бездарною політикою центральної влади, район довгий час не мав керівника виконавчої гілки влади, функції якого фактично доводилося виконувати представницькій. Це – одна з причин того, що за 100 днів роботи Любомльська районна рада провела уже 8 сесійних засідань – найбільше серед районних рад Волині. Проте, на думку Миколи Сушика, з поставленими завданнями вони справляються, допомагає досвід минулої каденції, яка після перемоги Революції гідності довірила саме представнику «Свободи» взяти відповідальність за стан справ у районі. Окремо зупинився голова райради на соціальних питаннях, які доводиться вирішувати, – прес-служба Волинської обласної  організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Про роботу фракції ВО «Свобода» у Любомльській районній раді, яка на виборах 2015 року здобула 5 депутатських мандатів, розповіли її фракції Леонід Самолюк і депутати Юрій Фініковський та Іван Дігтярук. Про роботу фракції ВО «Свобода» в міській раді, яка здобула 6 мандатів, розповіли її голова Олег Посельський і депутати Ярослав Сушик та Сергій Шишута. Цікавою та змістовною була доповідь сільського голови села Римачі свободівця Богдана Зосимчука, де завдяки активності громади занедбане сільське життя починає оживати.

Депутат Волинської обласної ради, обраний від Любомля, учасник російсько-української війни Сергій Духницький поділився успіхами та планами Любомльської міської організації ВО «Свобода», яку він очолює. Розповів також про пріоритети, які відстоюють свободівці в обласній раді у питаннях підтримки демобілізованих бійців АТО та членів їх сімей, соціальних та екологічних питаннях. Депутат розповів, що завдяки спротиву «Свободи» через обласну раду не вдається «проштовхувати» рішення про незаконне надання в користування лісових та мисливських угідь, розробки родовищ бурштину.

Також у звіті взяв участь перший заступник голови Волинської обласної ради свободівець Олександр Пирожик, котрий ознайомив із тими кроками, які здійснює «Свобода» в обласній раді задля виконання однієї з основних вимог Майдану – зміни старої системи влади. Він розповів про рішення, прийняті з ініціативи «Свободи» у питаннях взаємостосунків представницької та виконавчої гілок влади, бюджетного процесу, призначення та звітності керівників комунальних підприємств, установ і організацій. Окрему зацікавленість присутніх викликала інформація щодо реалізації положень «Програми захисту українців», збереження ідентичності та відновлення історичної і національної пам’яті, соціального захисту ветеранів ОУН-УПА, політв’язнів та репресованих.

Звіт відбувся в дискусійній формі, депутати від ВО «Свобода» відповіли на численні запитання представників громадськості, отримали переважно схвальні відгуки щодо своєї роботи.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа