<

У Любомлі та Шацьку спустили прапори, які піднімали на підтримку полонених моряків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:15 | 17.09.2019 / Любомль, Шацьк / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

У Любомлі та Шацьку, як і в інших райцентрах Волині, 16 вересня перед будівлею районної державної адміністрації відбулася церемонія спускання прапора Військово-морських сил України.

Його офіційно підняли 11 грудня 2018 року, коли Волинь долучилася до акції підтримки українських військових моряків, які потрапили в полон. Варто зазначити, що 24 бранці Кремля, взяті у полон Росією у Керченській протоці, повернулися на рідну землю 7 вересня 2019 року за сприяння Президента України Володимира Зеленського, – йдеться на сайті Любомлскої РДА, – передає Кордон.

На заході у Любомлі були присутні представники трудових колективів району, керівники районних установ, організацій, учасники АТО, ветерани та громадськість міста.

Перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Герасимчук, нагадав події, які трапилися 25 листопада 2018 року.

– І сьогодні ми спускаємо прапор військово-морських сил України і передаємо його в музей військово-морських сил міста Одеси, як символ солідарності, що усі ми чекали наших Героїв -, зазначив Олександр Вікторович.

Спустили прапор військово-морських сил України під Гімн України учасники АТО Юрій Колольчук та Валентин Шеремета.

У Шацьку в заході взяли участь керівництво району та працівники структурних підрозділів Шацької райдержадміністрації, районної ради, Шацького районного військового комісаріату, учасники антитерористичної операції, ветерани та громадськість,- передає сайт Шацької РДА.

Перший заступник голови Шацької райдержадміністрації Віктор Павлович у своєму виступі нагадав, що прапор Військово-морських сил ЗСУ на адмінприміщенні було піднято на підтримку полонених українських моряків 11 грудня 2018 року і знаходився до сьогоднішнього дня.

 — Звільнення наших моряків – це маленька перемога всього українського народу, адже всі ми молились, щоб хлопці повернулись живими. Ми вірили в їх незламний дух. Це дійсно сильні люди», – відзначив перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Плейтух.

Місія зняття прапора ВМС була покладена на військовослужбовця Шацького райвійськкомату, учасника антитерористичної операції, члена районної громадської організації «Ветерани АТО Шацького району» – солдата Олега Миселюка.

Під звуки Державного Гімну України був спущений прапор Військово-морських сил Збройних Сил України. По завершенню церемонії стяг з підписом «Волинь – Шацький район» буде переданий в Одеський музей морського флоту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця