<

Спортивний стадіон Любомля перетворюється на руїни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:55 | 5.07.2016 / Любомль /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Спортивний стадіон Любомля вже давно потребує не лише ремонту споруд, але й облаштування території загалом. Однак поки що в районній раді не можуть знайти коштів на це. 

На стадіоні “Колос” щотижня відбуваються турніри, чемпіонати, змагання різного рівня, тренування і дорослих,  і дітей. Сюди приходять побігати чи пограти у футбол навіть працівники міськради, депутати райради, члени Спілки ветеранів та учасників АТО “Миротворець”, журналісти, ліцеїсти тощо. Якби час від часу вони сюди не навідувались, то бігову доріжку, певно, вже б і не знайшли в травах, – пише Кордон.

Стадіон був споруджений ще в 1960-х роках. Хоча подібні зводили колись в багатьох районних центрах, однак у Любомлі він особливої відмінної кострукції. Між іншим, в деяких районах добротного стадіону взагалі нема.

Шкода, але на недавно розфорбованих в кольори державної символіки стінах стадіону з’явилися варварські написи. Хтось нецензурну лексику пропагує, комусь треба розповісти, що він тут був і такий молодець (взяв і розписав стіни), дехто в такий спосіб вирішив поквитатися з працівниками поліції та недругами, написавши їхню “біографію”.

Більше того, на фоні українського прапора, лайливими висловлюваннями жителі Любомля борються із сепаратизмом, розповідають про кохання та навіть публікують тексти зі шкільного підручника англійською мовою.

IMG_9295
IMG_9296
IMG_9297
IMG_9301

Накриття центральної будівлі в окремих місях вже пошкоджене. Металеві опори почали ржавіти. Та найбільш прикро не за природній фактор руйнування споруд стадіону, а за людський. Розписів хіба що нема ще на стелі. А прийти на стадіон покурити чи випити пляшку пива – це норма. Така собі заміна бару.

Наче килимом, встелена соняшниковим насінням та обгортками від напівфабрикатів підлога. Деінде цемент вже розсипається, тож утворюються ями.

IMG_9307
IMG_9326
IMG_9329
IMG_9337

Не надто краща ситуація й на дерев’яних лавочках для вболівальників. Люди забувають не лише про заборону розпивати спиртні напої в таких місцях, а й не зважають навіть на елементарні речі – прибрати за собою. А наступного ж разу вони знову прийдуть на матч і шукатимуть сісти там, де чистіше.

_DSC0265
_DSC0270
IMG_9394
IMG_9396

Надвірні споруди стадіону також треба відремонтувати та пофарбувати. У стінах є діри, в які й голову запхаєш. Душову та санітарну кімнати взялися вже лагодити.

IMG_9404
IMG_9407
IMG_9285




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа