<

Скандал на Любомльщині: в школах ґвалтують дітей та годують їх блювотиною

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:56 | 25.08.2016 / Любомль /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

23-го серпня у приміщенні Любомльської райдержадміністрації жителі сіл, в яких школи підпадають під оптимізацію, протестували проти закриття їхніх закладів освіти та переведення дітей на індивідуальне навчання. Крім того, окремі сельчани скандалили, що учнів у певних школах ґвалтують та годують блювотиною.

Про це пише КОРДОН.

У наступному навчальному році класи, де менше п’яти учнів, будуть аж у 24 школах району. Тобто 150 учнів  не мають іншого вибору, як йти на індивідувальне навчання або доїжджати до інших закладів освіти. Раніше ця проблема вирішувалася шляхом формування класів-комплектів. Нинішнє законодавство такого не передбачає.

З цього приводу, висловити протест та радикально налаштовані дії в райдержадміністрацію прибули  жителі таких сіл: Мосир, Черемошна Воля, Руда, Скиби, Глинянка, Біличі, Руда, Підгородне та ін. Склалася ситуація, коли ніхто не міг дати конкретної відповіді батькам. Більшість не знають досі, що робити їх дітям 1-го вересня.

Батьки погрожують, що або приведуть своїх дітей традиційно за парти рідних шкіл, або їх діти не отримуватимуть освіти взагалі. І жодної поліції “пересадити таких “правопорушників” не вистачить”. Адже насамперед законодавство (Конституцію) порушили ті, хто писав нормативні акти щодо оптимізації шкіл.

“Нехай Верховну Раду оптимізовують, відділ освіти чи райдержадміністрації!” – обурювалися учасники акції протесту.

Серед причин відмови віддавати своїх дітей в інші школи батьки називали в основному неможливість доїзду (особливо взимку), розбалансованість дітей щодо виконання домашніх завдань, витрата додаткового часу та перевтому.

Лунали й жахливі речі: в навчальних закладах сусідніх сіл учнів ґвалтують, недобросовісно годують,  неприязно до них ставляться та навіть змушують “їсти блювотиння”. Більше того, за словами присутніх, вони зверталися з цього приводу у відділ освіти, де їх попросили не вирішувати проблему через поліцію. Мовляв, ми самі все владнаємо.

Голова райдержадміністрації Микола Пархомук, голова райради Микола Сушик та начальник відділу освіти Василь Стрільчук намагалися донести до батьків, що вони є не меншими заручниками ситуації. Й винен у всьому Парламент. Тож нехай люди пишуть звернення до народного депутата, який представляє їх округ у Верховній Раді.

Справді, учасники акції протесту просто в малому сесійному залі написали відповідне звернення на ім’я народного депутата Ігоря Гузя. У той же час, до 1-го вересня залишився тиждень.

Детальніше у відеозаписі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер