<

Скандал через викопані тюльпани розпочався у Любомлі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:18 | 22.04.2016 / Любомль /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У вересні минулого року у центральному парку Любомля небайдужі жителі міста під керівництвом волонтера Андрія Дем’янчука висадили більше тисячі цибулинок тюльпанів, аби цієї весни вони зацвіли та радували усім око. Волонтери стверджують, що ці квіти є квітами пам’яті: їх висаджували на згадку про загиблих земляків на фронтах неоголошеної війни на сході України.

Як вивилось, міський голова Любомля Роман Ющук віддав наказ покосити траву на газонах для того, щоб провести благоустрій території парку. Оскільки серед зеленої трави росли тюльпанів, то працівники ЖКГ Любомля викопали цибулини та пересадили їх на спеціально відведене місце для цього – клумбу біля пам’ятника Матері – інформує КОРДОН.

Це й обурило волонерів та небайдужих, які брали участь восени 2015 року у насадженнях квітів. Таким чином, усі, хто хотів висловити свою думку чи запитати у мера про те, що сталось, завітали до нього зранку 19-го квітня у його кабінет. Це відео виклала на своїй сторінці у соціальній мережі “Фейсбук” Анна Карась, головний редактор газети “Новий погляд”.

Роман Ющук прокоментував журналістам КОРДОНу ситуацію, що склалась навколо викопаних тюльпанів у центральному парку міста. Він розповів, що тюльпани були посаджені на газоні, а не на клумбах, до того ж, хаотично та негусто. Крім того, Ющук впевнений, що цибулинки тюльпанів живі та зможуть зацвісти, звісно ж, вже не цієї весни, а наступної – точно

“Оскільки підросла трава на газонах, її необхідно скосити. Серед трави росли одиноко тюльпани. Наше комунальне підприємство міста взялось викопувати і пересаджувати на клумби усі квіти, що могли загинути під мотокосою. Щодо цього безпосередньо моєї вказівки не було, а розпорядився це зробити майстер по благоустрою міста Роман Мохнюк, який не поставив мене до відома. Після цього я, звісно ж, зробив йому зауваження. Проте перед волонтерами та небайдужими жителями міста вину взяв я на себе. Оскільки вважаю, що це зробив будь-який відповідальний керівник. Навіть, коли волонтери прийшли з візитому мій кабінет, я спершу не зрозумів, що від мене хочуть”, – коментує Ющук.

DSC0361

Мер переконує, що такими діями міська рада та навіть він особисто не хотіли знехтувати пам’яттю загиблих учасників АТО. Навпаки, працівники ЖКГ викопали цибулини й пересадили на клумбу, аби зберегти і чудовий краєвид парку, і пам’ять загиблих учасників АТО символічно та духовно.

Також Роман Ющук заперечує, що цибулинки викидали у смітник чи просто залишали на місці, оскільки міська рада так само зацікавлена у прекрасному вигляді центрального парку. Квіти викопали з корінцями та посадили до пам’ятника Матері у центральному парку.

“У нас коси моторні вибивають коріння із землі, тобто з легкістю могли знищити б усі корінці та цибульки. Тому ми постарались знайти вихід з цієї ситуації. Так, справді, тюльпани цієї весни не зацвітуть, проте наступної – будуть тішити усіх жителів та гостей міста”, – додав міський голова.

Як повідомляє газета “День”, посилаючись на слова Дем’янчука, волонтери не хочуть поступатися прекрасною ідеєю тюльпанового парку пам’яті, бо цю ідею сприйняли мешканці Любомля. Планували ще й сортові троянди висадити у центрі міста, встановити таблички, у пам’ять про кого цвітуть квіти.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер