<

Пораненому в АТО солдату з Любомльського району врятували руку в Німеччині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:44 | 23.12.2014 / Любомль / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Поранений солдат, учасник АТО, житель села Бережці Любомльського району – 21-річний Олег Богомаз повернувся після лікування із Німеччини на реабілітацію додому.

Для Любомльської громадської організації «Християн волонтерів» уже стало традицією зустрічати мужніх воїнів після лікування у госпіталях на рідній землі. Хлопець після тривалої розлуки із рідними ступив на поріг домівки  19 грудня. А на другий день його вітали місцеві волонтери, друзі та усі небайдужі. Як завжди, волонтери тепло обіймали, на знак патріотизму та відданості рідній землі, обгорнули плечі жовто-блакитним стягом, подарували букет, обв’язаний жовто-блакитними стрічками та заспівали просто біля порогу дому гімн України. Усміхнений герой, схвильована його мама, поряд – батько, бабуся з дідусем, і друг-односельчанин, з яким разом пішли в АТО, Руслан Рибачук, також 21-річного віку… Він – єдиний син у сім’ї.  Хлопці — бійці тодішньої 51-ї  механізованої бригади, яка з 1 грудня стала 14-ою.

Олег пішов захищати кордони рідної України добровольцем ще у квітні, коли стояли черги біля військкоматів. Та, як розповідає, тоді і гадки не мав, що доведеться попасти на таку страшну війну. За плечима мав уже строкову службу. Після навчання-тренування у Рівному на полігоні, хлопців повезли на Донеччину, приховавши тоді від них напрямок їхнього маршруту. Тоді починалися перші бої, на фронт Олег потрапив у травні, воював  ціле літо. 12 серпня отримав важке поранення у руку. У Дніпропетровському госпіталі ім. Мечникова, де лікувався, йому ледве не ампутували руку. Солдат був у важкому стані, велика втрата крові та постійна загроза крововиливу змушували день і ніч чергувати біля його ліжка, що сумлінно виконували волонтерки та мама. Саме в той час чекали лікарів із Німеччини, які мали забрати поранених на лікування за кордон, серед 20 воїнів був і Олег. Переніс мужньо чотирнадцять операцій. Лікування було безплатне, за  бійцями старанно доглядали волонтери з української діаспори, відвідували представники посольств Польщі, Литви. Ліву руку, яка для нього є головною, бо  хлопець лівша, врятовано, хоча поки що не стовідсотково відновлено її рух. Після різдвяних свят  Олег Богомаз знову повернеться у Німеччину для продовження лікування. Бажаємо здоров’я і миру молодому і сміливому волинському воякові.

Downloads_00001

Downloads_00003
Downloads_00004
Downloads_00005




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер