<

Помер митрополит Рівненський і Острозький УПЦ Варфоломій родом з Любомльської громади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:44 | 16.09.2021 / Любомль / /
Перегляди
1763
/ Коментарі відсутні

15-го вересня на 69-му році життя після тривалої та виснажливої хвороби помер митрополит УПЦ Рівненський і Острозький Варфоломій родом з Любомльської громади. Він понад чверть століття очолював Рівненську кафедру УПЦ.

Владика Варфоломій (Віктор Ващук) народився 1-го березня 1953-го року в селі Городнє Ковельського (раніше Любомльського) району Волинської області в селянській родині. Від батьків він перейняв глибоку віру в Бога та християнське виховання, що і спонукало його все своє життя присвятити церковному служінню, – пише сайт УПЦ.

Перший досвід парафіяльного служіння майбутній архієрей отримав на парафії Спасо-Преображенського храму селища Стара Вижівка на Волині, куди він був призначений настоятелем.

27-го липня 1995-го року він повернувся на Рівненську кафедру, якою керував до останнього.

“За ревне служіння Українській Православній Церкві 23-го листопада 1996-го року єпископ Варфоломій був возведений у сан архієпископа, а 28-го серпня 2014-го року – у сан митрополита. Він був неодноразово відзначений церковними та світськими орденами”, – повідомляє УПЦ.

За багаторічний внесок у розвиток духовності та миру в українському суспільстві Українська держава відзначила владику Варфоломія орденом України «За заслуги» ІІІ ступеня.

Повідомляється, що останні роки владика Варфоломій мужньо терпів важке випробування, пов’язане з хворобою. Однак, попри фізичні немочі, він прагнув ревно звершувати своє архіпастирське служіння.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа