<

Підпал Любомльського суду: що відомо про виконавців і замовника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 2.09.2022 / Любомль / , /
Перегляди
1450
/ Коментарі відсутні

Правоохоронці розшукують замовника підпалу приміщення Любомльського районного суду, а виконавці погодилися працювати зі слідством.

Обох виконавців замовлення затримали по гарячих слідах, вони – на лаві підсудних, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Спочатку чоловіки мовчали й ховали обличчя, однак, згодом почали співпрацювати зі слідством. Жителі Миколаївщини приїхали на Волинь для виконання кримінального замовлення – спалити Любомльський районний суд.

Замовника підпалу правоохоронці встановили, його розшукують, але ім’я не розголошують. Як зазначив прокурор Тарас Гуцуляк, матеріали відносно замовника виділені в окреме провадження і він перебуває у розшуку. Чоловік знаходиться за межами України.

«Особа встановлена, однак на даний час ми її не розкриваємо, оскільки вживаємо заходів з метою її розшуку», – зазначив прокурор.

Також на даний час не відомий мотив злочину, правоохоронці очікують встановити його після затримання замовника. Однак, як припускає прокурор, мотивом може бути знищення кримінального провадження відносно замовника, яке розглядається Любомльським судом. Відомо лише, що замовник підпалу – не волинянин. 

У січні 2022 року виконавці кинули у вікно суду гранату, від вибуху якої розпочалася пожежа.

Чоловіків затримали та провели у них обшуки, у 28-річного Івана знайшли ще одну гранату. Після того, як чоловік почав працювати зі слідством, йому змінили запобіжний захід – він вийшов під заставу розміром 198 тисяч гривень.

Його напарник Андрій лишився у СІЗО. Обом чоловікам загрожує до 10 років ув’язнення. Окрім того, у разі доведення їхньої вини судом, чоловіки будуть змушені компенсувати завдану матеріальну шкоду розміром понад один мільйон гривень. 

Андрій заявив у суді, що має бажання долучитися до лав ЗСУ, аби боронити Україну, адже має бойовий досвід – у 2014 році брав участь в АТО.

На наступному судовому засіданні планують допитати свідків та обвинувачених, які розкажуть чому вирішили піти на злочин і якою була вартість такого замовлення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер