<

Один з найбільших будинків культури Любомльщини може завалитися

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:21 | 17.08.2016 / Любомль /
Перегляди
71
/ Коментарі відсутні

Один з найбільших за площею та кращих за плануванням будинків культури на Любомльщині знаходиться у селищі Головне.

Нині він потребує термінового встановлення системи опалення. Інакше від кліматичних чинників та грибків його стіни з часом можуть рухнути, – інформує КОРДОН.

Фасад будівлі вже дав тріщини, у цоколі з’явилися такі пробоїни, що можна не лише руку, але й голову в них запхати. Загалом процес ремонтних робіт застряг напівдорозі.

“Минулого року з державного бюджету спрямували 1,2 млн гривень на перекриття даху установи, встановлення вікон й дверей, заміну електропостачання. Хоча ми не сподівалися, що щось з наших звернень до нього таки дасть результат, – зазначає селищний голова Микола Демедюк. – У цьому році селищна рада вже не клопотала до політика. Відділ культури й туризму, на балансі якого знаходиться будинок, зверталися в районну раду та райдержадміністрацію з проханням виділити хоча б 200 тис. гривень для встановлення системи опалення.”

Зі слів художнього керівника Алли Гогось, якій часто доводиться готувати з дітьми та дорослими аматорами концертні програми, працювати у таких умовах важко. До того ж, через сирість влітку та іній на стінах взимку, в приміщеннях доводитьтся боротися крім корозійних факторів ще й з грибками.

“Тут треба не просто косметичний ремонт робити, а, насамперед, облаштовувати систему опалення. Діти хворіють, не можуть в холодному приміщенні займатися. Наразі прогріваємо мінімально повітря в кабінетах електричими обігрівачами. Але, аби нагріти таку велитенську будівлю, необхідно сотню подібних теплообмінників,” – каже жінка.

Крім того, систему водопостачання теж не підключено. Після танців дітям немає де навіть вмитися. Аби втамувати спрагу, воду приносять із собою заздалегідь.

IMG_3933
IMG_3927




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця