<

Обійстя Любомльського храму Святого Георгія прикрасили прапори

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:10 | 18.02.2015 / Любомль /
Перегляди
28
/ Коментарі відсутні

Три прапори в’ються обабіч воріт древнього Свято-Георгіївського храму, що у центрі Любомля.

Ці символи встановили на флагштоки зовсім нещодавно. А ініціатором такої новинки, яку, напевно, не спостережеш ніде в області, став настоятель святині – протоієрей отець Володимир Лисий. Як пояснює священик, ідея зародилася, відколи відвідав у паломницькій поїздці Грецію. Там біля усіх церков обов’язково є прапори – грецький національний і давній візантійський. У такий спосіб греки шанують і історію, свої витоки, і віддають належну данину з патріотичними почуттями своїй сучасній державі.

На повір’ї Любомльського Георгіївського храму височать-розвиваються три полотнища: на одному зображено символ церкви – святий Георгій-Побідоносець, який долає змія, український державний жовто-блакитний та пропар Волинської Землі.

До речі, два роки тому отець Володимир на стіні храму в отворі, який, наче був призначенням для цього, встановив чималий годинник, який не лише вибиває час, а й щогодини грає мелодію «Боже Великий Єдиний, нам Україну храни». Аналогу церковним курантам на Волині немає. А для любомльчан це стало великою зручністю, адже годинник підсвічується в темну пору доби і яскраво показує перехожим час.

Любомльський Свято-Георгіївський храм належить до пам’яток архітектури.

IMG_0908
IMG_0907
IMG_0903 (1)
IMG_0861




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер