<

Ні грошей, ні автівки: мешканець Любомльського району перерахував аферистам 40 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:47 | 22.07.2020 / Любомль / , /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

На Волині за період із п’ятниці до неділі до поліції звернулися 13 осіб із заявами про шахрайства.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Так, у п’ятницю, 17-го липня, житель міста Глухів, перебуваючи у Любомльському районі, переказав через інтернет-банкінг майже 40 тисяч гривень особі, яка нібито продавала автомобіль Volkswagen Passat B7 через одну з онлайн-платформ. Ні автомобіля, ні своїх коштів назад заявник не отримав.

Цього ж дня 24-річну жительку Ковеля шахраї ошукали на 8 тисяч 400 гривень. Вони під приводом здачі в оренду квартири через мережу Інтернет спонукали громадянку переказати кошти, що й зробила жінка через інтернет-банкінг.

У Луцьку до поліції звернулися дві жінки, які повідомили, що аферисти, використовуючи їхні паспортні дані, оформили на них кредити на 1000 грн та на 3800 грн у відомих кредитних установах.

Ще однією жертвою зловмисників стала 49-річна лучанка, яка прислухалась до псевдопрацівників банку, які під приводом збереження грошових коштів порадили переказати гроші на особистий мобільний номер телефону, після чого грошові кошти з мобільного рахунку зникли. Лучанку ошукали на суму 7100 грн.

За всіма фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Поліція вкотре рекомендує більш критично та уважно ставитись до будь-яких дій, які допомагають шахраям заволодіти вашими коштами:

  • не повідомляйте номерів банківської карти чи номерів CVV2-коду третім особам;
  • будь-які покупки в мережі Інтернет відправляйте чи отримуйте накладеним платежем або оплачуйте їх під час особистої зустрічі;
  • здійснюйте платежі лише через офіційні перевірені сайти. Не ризикуйте оплачувати рахунки через незнайомі ресурси, особливо, коли комісія підозріло низька;
  • якщо вам надали номер карти для передоплати, радимо зайти на сайт кіберполіції. В розділі «STOP FRAUD» ви зможете перевірити зазначений рахунок, чи не входить він до переліку шахрайських;
  • завжди ігноруйте дзвінки і SMS з невідомих номерів з проханням кудись передзвонити або щось перерахувати.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер