<

На Волині переймають досвід любомльських волонтерів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:50 | 7.10.2014 / Любомль / , , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні
171554019
Благодійний ярмарок, організований на підтримку військових Шацького району, що перебувають у зоні АТО, відбувся у критому павільйоні Шацького ринку та об’єднав у благородній справі громадськість району, волонтерів та владу.
Такі благодійні ярмарки уже давно відбуваються у сусідньому Любомльському районі за ініціативи місцевих волонтерів, до яких і звернулися по досвід волонтери Шацька, – повідомляє Слово Волині. 
Свої вироби та продукцію на ярмарку представили навчальні заклади селища – шацька ЗОШ І-ІІІ ступеню, викладачі та вихованці БДЮТ, студенти та викладачі Шацького лісового коледжу імені Сулька, санаторій «Лісова пісня», підприємець Неля Сацюк, редакція газети «Шацький край», кондитерський цех Шацького районного споживчого товариства та інші.
Свою кондитерську продукцію – домашню випічку та смаколики – привезли навіть волонтери з Любомля. Закликали скуштувати запашні трав’яні чаї, що мають цілющу силу, посмакувати пампушками та бутербродами працівники санаторію «Лісова пісня» (вони також передали на рахунок ветеранської організації кошти, виручені від концертів ансамблю «Лісова пісня»). Майже усі вироби з дерева, розсаду кущів та дерев, опудала птахів розпродали студенти Шацького лісового коледжу (сума виторгу – 2700 грн.).
Неабиякий попит мала продукція з патріотичною символікою, пропонована Нелею Сацюк. Свої роботи виставили на продаж місцеві талановиті художники Микола Крат та Людмила Максимчук. Цікавилися та купували книги та журнали, прикраси для волосся та іграшки, посуд та одяг. А для дітей при вході в ринок підприємці  встановили атракціони.
Замість розважальних пісень лунали патріотичні та українські народні пісні у виконанні народного аматорського колективу «Горлиця» Шацького районного Будинку культури. Зворушливо звучали авторські вірші шачанки Любові Стасюк.
Кожен, хто прийшов на ярмарок, вважав своїм патріотичним обов’язком придбати будь-що із пропонованого учасниками благодійного заходу, адже люди знали, що усі кошти підуть на підтримку військових Шацького району. Той, хто не мав наміру нічого купувати – просто кидав у прозорі скриньки гроші. Усі виручені кошти (а це – понад 18 тисяч гривень) перераховано на рахунок Шацької районної організації ветеранів війни. Вони будуть використані для потреб військових Шацького району, які беруть участь в АТО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер