<

На пропускному пункті “Ягодин” активісти хотіли спалити “Запорожець”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:38 | 31.05.2016 / Любомль /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Активісти ГО “Волинські патріоти” хотіли спалити “Запорожця” на пропускному пункті “Ягодин”. Проте поліція не дозволила цього зробити.

У п’ятницю, 27-го травня відбувалася акція на підтримку подовженого строку перебування на території України авто з іноземною реєстрацією. Цей мирний безстроковий мітинг організували учасники та голова громадського об’єднання “Волинські патріоти” Володимир Красуля.

Красиво пройшла автомобільна колона страйкарів по Любомлю, аби закликати небайдужих підтримати акцію. Проте охочих приєднатись до акції було небагато.

_DSC0498 (2)
_DSC0528 (2)
_DSC0532 (2)

На акції було багато активістів з різних куточків Волині. А це жителі Турійська, Любомля, Ковеля, Луцька. Представників керівництва області не було, що обурювало деяких активістів. Адже, як вони зазначають, усі владні структури Волинської області були повідомлені про акцію. Проте зазначимо, що на мітингу особисто був присутній начальник Любомльського відділу поліції Юрій Ліпич.

“Ми хочемо, щоб нас почули. Вкотре організовуємо таку акцію, але нас ніхто не чує. Сьогодні цей мітинг об’єднаний, оскільки чимало українців, котрі живуть у прикордонних районах, вирішили згуртуватись та висловити вимогу Верховній Раді щодо прийняття закону про зменшення вартості розмитнення автомобілів”, – прокоментував Володимир Красуля.

Мета акції – зменшення ціни на розмитнення європейських автомобілів, хоча б до європейського рівня. А це, приблизно, 200-500 доларів максимум, а не 10 000.

Читайте також: Протест хоч і не відбувся, але “лівака” на Волинській митниці не стало (ВІДЕО)

Звісно ж, мітингувальники також вимагали скасувати таку короткотривалу “пересічку”, адже, на їх думку, це нереально перетинати кордон раз у 5 днів на автівці з іноземною реєстрацією.

“Пересічка створює черги та корупцію, хабарництво й безпорядки на кордоні”, – зазначив Олександр, активіст та один із організаторів акції.

_DSC0578
_DSC0575
_DSC0565
_DSC0555

Один з активістів зізнався, що акція влаштована і проти теперішнього очільника Волинської митниці Олександра Шавлака. А голова “Волинських патріотів” наголосив, що попередня вимога, а це відсторонення від посад Олександра Шавлака та Романа Насірова, залишається в силі.

“Ми писали до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням звільнити таких начальників (Насірова та Шавлака – авт.), котрі прийняті на посади без громадських слухань. А це вимога Майдану, хто пам’ятає”, – зазначив Красуля.

_DSC0540
_DSC0569
_DSC0572
_DSC0575

Спочатку організатори акції хотіли спалити “Запорожця” прямо на пункті пропуску”. Проте увесь шлях від Любомля за активістами спостерігала поліція, і однією з їх умов було те, що ніякого паління автомобіля на митниці не було. По-перше, це небезпечно, оскільки поруч велика кількість автозаправок, чимало людей, по-друге, як зазначають організатори, автівка послугує ще на декількох мітингах, а вже потім, віддаль від населених пунктів, її спалять, відзнімуть відео та поширять у мережі Інтернет.

Зазначимо, що автомобіль ЗАЗ на акції був як символ того, що саме на таких машинах повинні їздити наші чиновники, особливо Олександр Шавлак.

“Такі чиновники, які, керуючи Чернігівською митницею, пропустили через кордон 800 кілограмів бурштину, а прийшли сюди, на Волинь, вирішувати цю ж проблему. Так, вирішив – через наш кордон вже пройшли 1,5 тонни сонячного каміння. Це негідне призначення”, – у гучномовець розповідав Красуля.

Активісти зазначили, що їхні акції безстрокові. Тому чекаємо продовження, оскільки й цього разу небайдужі нічого не досягли.

_DSC0560
_DSC0588
_DSC0586
_DSC0595
_DSC0593




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер