<

На польсько-українському кордоні зустріли учасників патріотичної акції «Бігом на Майдан»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:37 | 19.11.2014 / Любомль / , , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Близько сьомої ранку кордон Волинської митниці, а саме прикордонний перехід Дорогуськ-Ягодин, що у Любомльському районі перетнули польські журналісти – учасники естафети «Бігом на Майдан», яка організована на честь 1-ої річниці  Революції Гідності Євромайдану та 10-ої Помаранчевої Революції.

Ініціаторами ідеї є директор Першої програми Національної радіокомпанії Польщі Каміль Домброва та засновник акції «Польща бігає» Петр Пацевич. Як розповідають наші сусіди, пробіг цей вони підтримують задля піднесення українського героїзму, вияву вдячності за нагадування Польщі та Європі про те, наскільки важливими є європейські цінності.

Стартували журналісти різних польських видань 18 листопада у Варшаві та планують дістатись до Києва 21 числа цього місяця. Біжать почергово, передаючи один одному естафету, без зупинок, і вночі, і вдень.

На Любомльщині понад десять учасників акції гостинно зустріли із хлібом-сіллю. Гостей привітав голова Любомльської РДА Ігор Торба. Журналіст видання «Newsweek» Марта Цястох, зокрема, сказала, що польські журналісти, як і всі поляки дуже переживають за ті події, які нині в Україні, і цим пробігом хочуть вшанувати пам’ять людей, які загинули на Майдані та висловити свою підтримку українцям, які за європейські цінності готові віддати навіть своє життя.

У свою чергу, на знак прояву солідарності та підтримки разом із журналістами деяку відстань пробігли і наші любомльські спортсмени та кореспондент інтернет-видання Буг з українськими прапорами.

Фото – Сергій Мариньоха




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок