<

На митному посту «Ягодин» конфіскували тепловізорів на понад 2 мільйони гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 14.11.2022 / Любомль / /
Перегляди
963
/ Коментарі відсутні

13-го вересня, через митний пост «Ягодин» в Україну хотіли завезти 24 тепловізори без належного декларування і митного оформлення.

Про це йдеться в постанові Любомльського районного суду, пише Сила правди.

Тепловізори “Thermtec Cyclops 650” знаходились у двох картонних коробках у напівпричепі вантажівки “Рено” серед інших товарів.

Водій транспортного засобу Михайло Іраник на суд не з’явився, але через адвоката у пояснювальній записці розповів, що при завантаженні товару присутнім не був, перебував у кабіні, а у товарно-супровідних документах поставив свій підпис. Зазначив, що знає про обов’язок водія-експедитора щодо перевірки товару і кількості вантажних місць при завантаженні. Також наголосив, що визнає свою провину, а тепловізори віз на прохання волонтерів для ЗСУ.

Суд визнав чоловіка винним, але не став призначати йому штрафу. Натомість конфіскував 24 тепловізори у дохід держави. Згідно з товарознавчою експертизою, їхня вартість становить 2,7 мільйона гривень.

Також з Михайла Іраника постановили стягнули 179 гривень на користь Волинської митниці за зберігання вилученого товару та 496 гривень судового збору.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця