<

Вінки, вогнище, дискотека: на Любомльщині відбулося свято Івана Купала

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 7.07.2021 / Любомль / /
Перегляди
437
/ Коментарі відсутні

Доволі багатолюдно було на березі Великого Згоранського озера ввечері 6-го липня, оскільки тут щороку проводяться традиційні народні гуляння — купальське фольклорне свято «Цвіт папороті».

Винятком став минулий рік, коли через пандемію коронавірусу його не проводили. Нині ж карантинні обмеження послаблено, відтак у Згоранах знову святкували, – пише Наше життя.

Кілька годин тут вирувала феєрія народної і сучасної пісні, виступали не тільки художні колективи і виконавці зі Згоран та Головненської громади, до якої входить це село, а й Любомльської, Вишнівської, Шацької громад.

Невід’ємним атрибутом свята стали гумористичні сценки, купальський обряд і театралізоване дійство, під час якого дівчата пускали вінки на воду, а русалки жартома обливали гостей.

Було куди витратити зайву енергію й дітворі, для якої працювали різноманітні атракціони, батути. Також гості могли скуштувати різноманітних смаколиків.

А щойно стемніло, на березі озера спалахнуло велетенське купальське вогнище, яке освітило все навколо. Завершила святкову програму дискотекою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа