<

На Любомльщині будівництво школи затягнулося на десятиліття: необхідно понад 100 млн грн

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:09 | 29.01.2022 / Любомль / /
Перегляди
283
/ Коментарі відсутні

Ще у жовтні 2012-го у селищі Головне на Любомльщині заклали капсулу під будівництво нової школи на 600 дітей. На декілька років питання будівництва зависло і лише у 2018 році, після багатьох звернень громади селища, школу в Головному знову пообіцяли добудувати, виділялися і кошти з держбюджету.

Проте за ці роки недобросовісний київський підрядник за 11 млн гривень спромігся звести лише фундамент школи, стіни котельні та паркан, повідомляють на сайті облради.

Очільник місцевої громади Микола Демидюк розповів, що проєктно-кошторисна документація була відкорегована наприкінці 2020 року. Для завершення будівництва цієї школи необхідно ще понад 111 мільйонів гривень. Між тим, цьогоріч коштів держбюджету на цей об’єкт не передбачено взагалі.

«Однак є й інші державні програми, зокрема – Велике будівництво, або ж субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери. Тобто варіанти є і їх треба розглядати, – зауважив голова облради Григорій Недопад.

Тим часом тутешні дітлахи змушені навчатися у п’яти непристосованих приміщеннях, збудованих ще наприкінці 50-х років минулого століття. В ліцеї – 460 учнів і їх кількість щороку збільшується.

«Сподіваюсь, що спільними зусиллями нам вдасться домогтися, щоб будівництво школи було відновлене. Очільник громади, а також депутати обласної та районної ради розуміють, що він вкрай потрібний для цієї великої і перспективної громади. Тут стабільний приріст населення.

І, зрештою, при оптимізації навколишніх малокомплектних шкіл, цю школу можна заповнити, вирішити проблему із садочком, а також зробити цей навчальний заклад опорною школою І-ІІІ ступенів», – зазначив Григорій Недопад.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця