<

На Любомльщині відбулися змагання з орієнтування на джипах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:27 | 22.05.2018 / Любомль /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Змагання, коли екіпажі потужних позашляховиків намагаються якомога швидше подолати численні перешкоди і першими дістатися фінішу, для Любомльщини не дивина, адже особливості місцевого рельєфу цьому сприяють.

Проте нинішній захід, що відбувався у своєрідному трикутнику між Любомлем та селами Скиби і Машів, все ж суттєво відрізнявся від тих, що проводилися раніше, пише КОРДОН.

Тепер учасникам не потрібно було долати визначену трасу, а побувати, застосовуючи GPS-навігатор або відповідну програму у смартфоні, у якомога більшій кількості позначених на карті і місцевості точок (всього їх було 26) та зафіксувати цей факт.

Важливо було також «зібрати» усі пункти якнайшвидше, адже, за умовами змагань, при рівності цього показника у кількох екіпажів до уваги брався час.

«Позмагатися зголосилися дев’ять екіпажів з Любомля, Старовойтового, Ковеля, Люблинця, Маневич, які входять до клубу позашляховиків «Буран». Перед стартом кожен екіпаж отримував карту з позначеними на ній контрольними точками та їх координатами, — розповідає організатор змагань, учасник клубу «Буран» Руслан Власюк. — Зрозуміло, що багато пунктів, де мав побувати кожен екіпаж, разом з однодумцями — Анатолієм і Вадимом Герами — ми старалися розташувати у важкодоступних місцях, щоб свою майстерність могли продемонструвати не тільки водії, а й штурмани. Екіпажу належало під’їхати до точки так, щоб учасник міг однією рукою дотягнутися до відповідного номера, іншою — до свого транспортного засобу, і сфотографуватися. На все про все в учасників було шість годи».

Руслан Власюк

Варто зазначити: точки були розміщені на відстані від 400 метрів до 6 кілометрів від місця старту. Найбільша відстань між крайніми — близько восьми кілометрів. Це якщо міряти по прямій.

Коли ж взяти до уваги, що все відбувається у місцині, багатій невеликими болітцями, чагарниками, перепадами рельєфу, іншими перешкодами — кілометраж може сягнути й сотні. Одним словом, випробування і для людей, і для техніки. А вона, до речі, не вся витримала: з дев’яти екіпажів три змушені були зійти з дистанції.

Доволі швидко сплив відведений для змагань час, й о п’ятій вечора організатори взялися підводити підсумки. Третій результат — 19 точок — показав екіпаж “Дмитрук” з Ковеля. Усі 26 контрольних пунктів підкорилися їхнім землякам — команді “Негабарит”, яка стала другим призером. Такий же результат показали й переможці — екіпаж “Брати” з села Старовойтове у складі Сергія Тулюлюка та Олександра Барила (на головному фото), але від другого призера вони виявилися на 9 хвилин спритнішими.

“Це наразі були пробні змагання, — підсумовує Руслан Власюк. — Ми врахували певні недоліки в організації і побажання учасників і плануємо наступного року теж організувати аналогічний захід”.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер