<

На Любомльщині відбулися обласні змагання вальників лісу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:23 | 22.07.2016 / Любомль /
Перегляди
31
/ Коментарі відсутні

На Любомльщині 21-го липня вперше відбулися обласні змагання вальників лісу. Переможець отримав 12 тисяч гривен.

Організований захід Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ), облрадою Товариства лісівників України та обласною організацією профспілки працівників лісового господарства, – пише Кордон.

Під час урочистого відкриття до учасників, які представляли 22 лісогосподарські підприємства Волині, звернулися: заступник начальника ВОУЛМГ Олександр Рибчинський, голова Любомльської райдержадміністрації Микола Пархомук, директор ДП «Прибузьке лісове господарство Григорій Ющук, Згоранський сільський голова Олександр Лукашук.

DSC07248

Честь підняти прапор змагань випала минулорічному переможцю Віталію Крисику (ДП «Городоцьке ЛГ»).

Віночок українських пісень подарував усім присутнім вокальний колектив Згоранського сільського будинку культури «Водограй».

Окремо слід сказати про призовий фонд, який складав 30 тисяч гривень. З них переможець отримував 12, другий призер — 10, третій — 8 тисяч гривень.

Учасникам дійства належало продемонструвати свою майстерність у п’яти етапах. Зокрема, швидко та правильно підготувати бензопилку до роботи, якомога рівніше відрізати від колод шматки товщиною 3-8 см комбінованим (знизу і зверху) і точним різом (щоб не зачепити дерев’яного помосту під колодою), відрізати від колод сучки.

Найбільш видовищним етапом стала безпосередньо валка дерев. При цьому учасникам потрібно було звалити дерево у визначений сектор якомога ближче до середини.

На кожному етапі оцінювалася точність виконання конкурсних завдань та швидкість їх проходження. Водночас зверталася увага на дотримання правил техніки безпеки, адже, як засвідчує життя, професія вальника лісу входить у список найнебезпечніших у світі.

Отож, за результатами усіх етапів, третє місце зайняв Петро Богдан (ДП «Прибузьке ЛГ»), друге — Петро Кулик (ДП «Володимир-Волинське ЛМГ»), а переможцем, як і торік став Віктор Крисикз ДП «Городоцьке лісове господарство».

DSC07254
DSC07257
DSC07272

Окрім відзнак організаторів, переможці та призери отримали подарунки від спонсорів змагань — представників компаній «Stihl» та «Husqvarna», які є відомими виробниками різноманітного інструментарію та обладнання, що використовується у лісівництві та садівництві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа