<

На Любомльщині відбулося свято озерного краю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:25 | 1.07.2015 / Любомль /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Багато років поспіль в Згоранах на березі озера в останню неділю червня на святкування сходяться місцеві жителі та гості.

Згоранський край унікальний не тільки своєю природою, а й самобутністю культури, традицій та гостинністю. Саме це і приваблює багатьох людей, котрі зібралися навколо імпровізованої сцени біля озера, щоб відсвяткувати День села.

Вітаючи земляків сільський голова Сергій Левчук зазначив, що цьогорічне святкування співпало не тільки із традиційним святом молоді, а й з Днем Конституції, ніби наголошуючи на ролі молодого покоління та сільської громади в розвитку нашої держави. До привітань приєднався настоятель Свято-Дмитріївської церкви о. Петро, зауваживши, що окрім державних «сьогодні ще одне велике свято – неділя», а в цей день люди повинні приходити в храм, на богослужіння. Всі присутні помолилися разом із священником за процвітання рідного села, його жителів, гарний майбутній урожай, а головне за мир.

Радували жителів в цей день своїми виступами вокальні ансамблі місцевого будинку культури, юні артисти зі школи та дитячого садочка. Саме наймолодші учасники свята відкрили концертну програму танцювальною композицією «Це моя Україна». Запальні музичні виступи досвідченого відомого місцевого вокального колективу «Водограй» гармонійно поєднувалися із ритмами сучасних пісень у виконанні молодих та ще юних виконавців. Бурхливими оплесками дякували глядачі Софії Куць, котра декламуючи поему Тараса Шевченка «Титарівна» зуміла передати морально-психологічні настрої українців, характерні різним часам.
«Хай не буде війни!» – закликала авторка і виконавиця пісні Альона Карак, яка приїхала на свято з Києва. Своє пісенне вітання вона адресувала всім воїнам, а в першу чергу хлопцям зі Згоран, які воюють в зоні АТО, адже згоранська земля для неї також стала рідною, бо тут знайшла свою половинку – чоловіка Юрія.

Також привітати селян прибув народний депутат Ігор Гузь із помічниками в Любомльському районі. Разом із найкращими побажаннями миру, добра, благополуччя та процвітання нардеп вручив громаді подарунки.
Все ж головним подарунком для жителів цього дня був гарний настрій та щирі вітання друзів. Найбільше їх, як стверджують місцеві спортсмени, саме в них. Тож спортивні змагання, які тривали майже цілий день ще одне підтвердження цьому. Причому участь в них взяли дорослі та юні спортсмени, вкотре довівши, що Згорани мають достойне спортивне майбутнє. Як власне і в галузі культури та інших сферах життєдіяльності.

DSC_0409
DSC_0414
DSC_0421
DSC_0434
DSC_0466
DSC_0477
DSC_0480
DSC_0510 (1)




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця