<

На Любомльщині досі не можуть визначитися з центрами ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:23 | 11.01.2017 / Любомль /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

На Волині активно впроваджують у життя реформу місцевого самоврядування.

Однак у поліських регіонах цей процес триває повільно. Зокрема у Любомльському районі досі не можуть визначитися з центрами об’єднаних територіальних громад, – йдеться у сюжеті Волинської регіональної дирекції Національної телекомпанії України, – повідомляє Кордон.

Слабші у фінансовому плані сільські ради хочуть бути у складі самодостатніх громад. І саме з цим пов’язують свої сподівання на відродження населених пунктів. Серед них — прикордонне село Забужжя, що  неподалік річки Західний Буг.

На території Забузької сільської ради, до якої входять і невеликі села Вербівка, Локутки та Новоугрузьке,  є два озерця, а навколо них – лісові масиви. Тут чудові місця для розвитку зеленого туризму. Втім дорога до  цих сіл — у жахливому стані.

Забузький сільський голова Олександр Герун зібрав кілька стосів звернень до різних інстанцій, депутатів, аби ті посприяли у ремонті дороги протяжністю 17 кілометрів.  Однак, усе марно.

Натомість, вирішити проблему беруться  депутати сусідньої Рівненської сільської ради.   Головне для розвитку населених пунктів Прибужжя – будівництво дороги, що не тільки об’єднає всі села з адміністративним центром, а й відкриє коротший шлях до Шацьких озер.

А оскільки  у Рівненської сільської ради  найбільше коштів, їм під силу розпочати ці зміни. Тому і центр територіальної об’єднаної громади повинен бути в селі Рівне, вважають голови сусідніх сільських рад, які хочуть об’єднатися в єдину громаду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер