<

На Любомльщині очистили водойму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:14 | 7.12.2020 / Любомль / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

За сприяння нардепа Ігоря Гузя в селі Біличі, яке раніше належало до Любомльського району, а тепер увійшло до Смідинської тергромади Ковельського району, очистили водойму й територію навколо неї.

Кошти для здійснення цих робіт спрямували з фонду «Тільки разом» у співпраці з народним депутатом Ігорем Гузем. Про це нардеп написав на своїй сторінці у фейсбуці.

Водойму очищували спецтехнікою і в кілька етапів: спочатку знизили рівень води, вичистили мул, а потім вже вирізали очерет та інші зарослі.

“Сьогодні – це прекрасне місце для облаштування відпочинкової зони у майбутньому. Хоча влітку й дотепер на березі завжди було гамірно і багато рибалок”, – зазначив Гузь.

Як розповіла місцева жителька і депутатка Смідинської громади Світлана Мацюк, вона особисто з колегою звернулися у приймальню парламентаря, щоб він допоміг із вирішенням проблеми.

«Зусиллями комунального підприємства, що в селі Луків, спецтехніка очистила берегову частину від очерету. А окультурювати територію, щоб була зона відпочинку – це вже інший етап робіт, але це дуже дороговартісно.

Плануємо на весну такі роботи, кошти шукатимемо. Для нас ця водойма, найперше, це – пожежна безпека. Не дай Боже якої біди, то води більше немає де набрати. Ще б рік так річка постояла, то заросла б очеретом і все. Ми запускаємо у неї рибу, діти хлюпочуться влітку – для них це відпочинок замість комп’ютерів, інших гаджетів», – розповіла депутатка.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер