<

Мешканця Любомльського району судитимуть за державну зраду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:43 | 18.10.2019 / Любомль / , /
Перегляди
9
/ коментарі 4

31-річного мешканця Любомльського району судитимуть за співпрацю з представниками іноземних держав проти України.

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Чоловік умисно вчинив діяння на шкоду інформаційній безпеці України, надаючи представникам іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Перебуваючи на території іноземної держави та попавши в поле зору її правоохоронних органів у зв’язку із вчиненням правопорушень, громадянин України в червні 2019 року надав добровільну усну та письмову згоду співробітнику іноземної спецслужби конфіденційне співробітництво, обравши собі псевдонім.

Волинянин вступив в агентурні відносини зі спецслужбою та створив умови для здійснення розвідувально-підривної діяльності іноземним спеціальним службам на території України.

Нині чоловіка обвинувачують у державній зраді й міру покарання йому визначить суд.

Згідно із санкцією ст. 111 КК України, за державну зраду передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.




коментарів: 4
  1. Я би перевірив деяких коментаторів, які тут ошиваються , таких як наприклад гість. На кого вони працюють і чи не шкодять інтересам Украіни. Хоча судячи по по коментарях закрадається сумнів про іх осудність. Це клієнти медиків-психіатрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок