<

Мешканка Любомльського району виготовляє креативні прикраси з соломи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:30 | 9.01.2017 / Любомль /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Галина Романюк із Любомльського району виготовляє креативні витвори мистецтва із соломи.

Своє вміння передає доньці та ще кільком десяткам учнів Заболотівської та Нудиженської шкіл, – пише Кордон.

Свого часу Галина закінчила Рівненський державний університет за спеціальністю «Вчитель трудового навчання» та Луцьке професійне училище за напрямком «Вишивальниця».

Народилася в сусідньому селі Масловці. Тепер проживає в Заболотті, виховує двох дітей – сина та доньку, викладає в сільських закладах освіти.
Cвоїми руками жінка створила чимало виробів із різних матеріалів: вона в’яже, вишиває, плете гачком. Та от уже 4 роки присвятила себе солом’яним шедеврам.

Її солом’яні вази-витинанки, букети квітів, новорічні ялинки та дзвоники, ляльки тощо виглядають значно ефектніше, ніж їх пластикові, порцелянові чи тканинні аналоги.

«Якось був момент, коли терміново комусь необхідно було очолити творчий гурток в школі. Довірили мені. З того часу захопилася виробами із соломи». – розповідає майстриня.
Нині досвід у вчительки переймають не лише дівчатка, а й хлопчики. До того ж, незалежно від статі, вони працюють на рівних й освоюють усі види творчості. Навіть в’яжуть та вишивають. Зазвичай, каже Галина Василівна, діти виготовляють щось для подарунків на свята.

«Солома має бути зрізаною власноруч із городу у переджнивний період. Найкращою є житня: довга і легко піддається обробці. Її сортують в пучок, підрізають зайві кінці й запарюють у воді. Аби надати гарного кольору матеріалові, треба додати у воду ложку-дві соди», – ділиться далі секретами жінка.

Продавати свої витвори не пробувала, але неодноразово направляла роботи в Будинок школяра, на виставки в Луцьк тощо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця