<

Мав ускладнення після хвороби: депутат з Київщини забув задекларувати 42 квартири у Любомлі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:16 | 5.01.2022 / Любомль / , /
Перегляди
1109
/ коментарів 6

Самовисуванець Іван Бондаренко (Хотівська сільська рада) який, коли балотувався, зазначив, що він безробітний, не вніс у декларацію за 2020 рік 42 квартири, що розташовані у Любомлі. 

Про це повідомляє НАЗК після початку проведення автоматизованого контролю повноти заповнення декларацій, – пише Чесно.

Бондаренко пояснив, чому не зазначив цю інформацію в декларації.

“Наприкінці березня 2021 року він страждав від ускладнень, спричинених перенесеною хворобою, які не дали змоги ні працювати, ні заповнити належним чином декларацію за 2020 рік, а також через неповне розуміння всіх аспектів відображення відповідних об’єктів у декларації”, — йдеться в акті агентства. 

Окрім прихованих квартир, Бондаренко також не вказав отриманий дохід від Державної іпотечної установи та надання ділянки в оренду ще на 3,5 мільйона гривень. 

У діях депутата встановили ознаки правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 3662 Кримінального кодексу України — умисне внесення суб’єктом декларування завідомо неправдивих відомостей до декларації.

Правопорушення карають штрафом від чотирьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів (станом на грудень 2021 року — від чотирьох мільйонів гривень) або громадськими роботами на термін від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі до двох років, або позбавленням волі на той самий термін з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Відповідні матеріали НАЗК передасть до Національної поліції України для подальшого розслідування.




коментарів: 6
  1. Люи ,може хватить обирати бариг і злодіїв ,чи за” гречку” продаються усі?

  2. обирати треба патриотів, які знають, як жити без газа, вугілля, мін.добрив, в оточенні ворогів ! И обов’язково байдужих до доляра ! якшо таких не існуе, треба обрати робота з правільною програмою !

  3. 42 маленькі квартирки, такі зовсім манюні. Ну так це ж не злодійські золоті батони з унітазами, як у Януковича! А тим більше він депутато-активісто-патріот. Може і гі…но, але наш, свій.

  4. Перестаньте заздрити депутатам і можновладцям, знаєте як їм страшно спати?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер