<

Люстрація по-любомльськи: громада викликала на розмову кандидатів у мери

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 20.10.2014 / Любомль / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні
DSC_0847

У Любомлі 18 жовтня в актовій залі райдержадміністрації громадські активісти влаштували зустріч кандидатів на посаду мера міста з виборцями, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

Керували процесом члени виборчої комісії.  В залі було приблизно 80 громадян, що становить приблизно 8% виборців. З 12-ти зареєстрованих кандидатів прийшло всього 8, а проігнорували прохання громади Олександр Дзядук, Михайло Зламанюк, Сергій Солом’янюк та Вячеслав Чиший. А от Валерій Фурманюк покинув залу засідань не дочекавшись кінця зустрічі.

Під час виступів кандидати розповідали про себе та свої виборчі програми. Своєю чергою, громада Любомля вирішила найбільше часу громада присвятити люстрації. Любомльці поставили найгостріші питання щодо трудової і громадської діяльності кандидатів та шляхів вирішення проблем міста. Зокрема, громаду турбувало, яка ціль спонукала кандидата піти на посаду голови міської ради, яких результатів він досягнув на попередньому місці роботи, які проекти планує реалізувати у Любомлі і де візьме на них кошти. Також мешканці Любомля цікавилися, як кандидат у мери буде вирішувати такі проблеми як: відсутність генерального плану міста, висока вартість води, відсутність спортивної школи, ремонт і освітлення доріг, приватизація базару. Окремо винесли питання,  що саме претенденти робили під час Євромайдану та що роблять для АТО.

Найбільше скарг та запитань прозвучало до виконувача обов’язки мера Василя Кравчука, оскільки саме він мав 6 місяців для того, аби заслужити підтримку й довіру громади.

Любомльці проявили активність під час виступу Валерія Фурманюка. Кандидат в мери вже займав посаду голови Районної ради з 2006 по 2010 роки, був заступником голови райради, тому міг прозвітувати про виконану роботу. Але громадян особливо цікавило, як кандидат голосував в січні 2014 року за «диктаторські закони». Свідчення активістів і свідчення депутата відрізнялися. Фурманюк стверджував, що утримався під час голосування, натомість люди кажуть, що він проголосував «за».

Найбільшу підтримку від містян отримав під час виступу кандидата в мери, член міськвиконкому Віталія Семенюка. Хлопець вже встиг себе проявити як учасник Євромайдану та АТО.

Загалом, народна люстрація тривала понад дві години.

DSC_0867

Голова райдержадміністрації Ігор Торба поділився враженнями від громадських «дебатів».  Він сказав, що такі збори вкрай необхідні, оскільки вони підвищують самооцінку людей і дають можливість активно виявити власну позицію щодо самоврядування міста.

«Люди хочуть говорити про місто, хочуть щоб їхній голос почули, щоб їхні проблемні питання висвітлювалися, щоб про них говорили в місті, щоб кандидат був не просто достойним, а й дієвим, щоб щось дійсно змінилося в місті», – прокоментував чиновник.

Любомльці були задоволені зустріччю, оскільки вона допомогла розкрити не тільки політичні амбіції кандидатів, а й особисті якості кандидатів, їх відношення до містян та до посади керманича міста.

Надія РЕШЕТНЯК




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок