<

Любомльська дзюдоїстка потрапила до національного рейтингу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:32 | 13.01.2015 / Любомль / , /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні

Валентина Шмаль закриває п’ятірку найкращих дзюдоїстом віком до 18 років. У 2014-му вихованка любомльської школи дзюдо з перемінним успіхом виступала на національних першостях та етапах Кубку Європи. Найуспішніше Шмаль виступила у Луцьку, де в лютому на юнацькому Чемпіонаті України у ваговій категорії 44 кг здобула перемогу та на етапі Кубку в Чехії, де виборола «срібло».

«У Любомлі дуже сильна школа дзюдо. Тому місцеві спортсмени постійно повертаються з усіх турнірів з нагородами, – каже віце-президент ФДВ Олександр Грицуняк. – У кадетському віці Валентина Шмаль виступає досить успішно. За останні роки на Кубках Європи Валентина зібрала своєрідний комплект нагород: в Києві вона здобула золоту нагороду, в Хорватії – «бронза», і цьогоріч в Чехії – друге місце. Важливо, щоб вона зуміла вдало перейти у дорослу вікову категорію, тоді побачимо на що вона здатна», – пише Інформаційне агенство Волинські Новини

Загалом всі волинські дзюдоїсти у 2014 році завоювали 20 медалей на чемпіонатах України та одну срібну нагороду на Кубку України.

Інша волинянка Анастасія Турчин, яка виступає в консолідованому заліку за Волинську та Рівненську області, заробила за сезон 1895 балів. Цей результат дозволив їй посісти восьме місце серед жінок та стати другою серед дзюдоїсток-юніорок віком до 21 року. Найбільш вагомими здобутками спортсменки минулого року стали перемога на юніорському Чемпіонаті Європи в Бухаресті та «бронза» у польському Вроцлаві на ЧЄ до 23 років. Попри це, у перший список спортсменів, котрі пройшли Олімпійську кваліфікацію, Міжнародної федерації дзюдо(IJF) Турчин не увійшла. Нагадаємо, відбірковий цикл на Олімпійські ігри 2016 почався весною минулого року і триватиме два роки до 30 травня 2016 року.

nastia




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця