<

Любомльський районний суд засудив латвійку, яка допомагала нелегалу перетнути кордон

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:29 | 29.04.2015 / Любомль /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Уродженка міста Ялвага Латвійської Республіки за допомогою підробленого закордонного паспорта допомагала громадянину Ісламської Республіки Афганістан виїхати в Польщу. Однак на польсько-українському кордоні обоє зловмисників були затримані.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що наприкінці лютого на початку березня цього року обвинувачені між собою домовилися і узгодили план дій, стосовно того як допомогти громадянину Республіки Афганістан виїхати з України, – пише Під Прицілом.

Чоловік на той час проживав у місті Одеса. Туди ж латвійка і привезла йому підроблений закордонний паспорт. Однак при зустрічі нелегал вказав на те, що у закордонному паспорті немає штампу в’їзду в Україну.

Тоді жінка одразу ж виїхала до Латвійської Республіки і невідомо як, та все ж таки змогли проставити необхідний штамп у паспорті чоловіка.

Після цього латвійка літаком сполученням «Лондон Київ» знову прибула на Україну і поїхала до Одеси де віддала документ нелегалу.

Того ж дня люди вирушили до Києва і сіли на потяг сполученням «Київ-Варшава». Уже у поїзді жінка детально розповіла громадянину Республіки Афганістан як потрібно діяти, аби митники нічого не запідозрили.

Однак уже на кордоні працівники пункту пропуску «Ягодин-залізнична станція» виявили, що документи нелегала є підробленими і одразу ж затримали обох спритників.

Під час слідства обвинуваченій вдалося укласти з прокурором угоду про визнання винуватості, згідно з якою вона обійдеться лише штрафом.

В подальшому суддя Любомльського районного суду затвердив угоду, відповідно до якої латвійка сплатить до держбюджету України штраф у розмірі 24 360 гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер