<

Любомльчани вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:42 | 15.02.2015 / Любомль / /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

15 лютого у Любомлі відбулись збори з нагоди  відзначення 26-ої річниці з часу виведення військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану.

Вшанування місцевих воїнів-афганців проходило біля меморіалу землякам, які полягли на далекій чужій землі. Урочистою ходою любомльчани несли вінки та корзини квітів, які поклали до підніжжя стели.

Вступне слово взяв голова Любомльської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Володимир Сачук: «Сьогоднішній день – день виведення військ із Афганістану символічно перекликається із подіями в Україні: на Сході у зоні АТО було наказано припинити вогонь та оголошено день тиші. Хочеться надіятись, щоб цей день наблизив нас до миру. Ніхто краще, як воїни-афганці розуміють, що таке війна. Втім кожного року людей, яким пощастило повернутися з Афгану, стає менше, скорочуються їх ряди від ран і хвороб, вже багато їх пішло із життя, відколи закінчились бойові дії.  Сьогодні чимало наших побратимів, уже будучи в літах, ідуть добровільно на Схід воювати, щоб стати на захист уже своєї держави, багато з них стають волонтерами, беруть активну учать у матеріальній допомозі бійцям. Ми знаємо, що треба об’єднуватися, діяти разом».

Воїнів-інтернаціоналістів, які загинули, виконуючи свій військовий обов’язок далеко від Батьківщини, а також бійців, котрі полягли у зоні АТО, учасники заходу пом’янули хвилиною мовчання.

На зборах виступили голови райради – Микола Сушик та міської ради – Роман Ющук. Благочинний Любомльської округи, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Василій Мельничук та Любомльський декан, настоятель Михайлівського храму протоієрей Віктор Возняк біля пам’ятника відслужили молебень.

IMG_0867
IMG_0873
IMG_0874
IMG_0875
IMG_0876
IMG_0877
IMG_0879
IMG_0882
IMG_0885
IMG_0887




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер