<

Любомльські рибалки врятували від пастки кілька центнерів малька коропа

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:23 | 29.06.2019 / Любомль / /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Члени Любомльської організації УТМР у заплаві Західного Бугу знайшли дуже велику кількість мальків коропа, які потрапили у пастку: під час весняної повені риби запливли на мілководдя, де тепліше, а коли рівень води почав спадати, шлях назад у річку виявився відрізаним.

Маленькі рибини масово плюскалися у невеличких ковбанях, які ще не пересохли, і коли б усе залишити так, як є, вони просто загинули б.  Про це «КОРДОНу» повідомило джерело у згаданій громадській організації.

До речі,  подібне явище спостерігалося на майже 100-кілометровій ділянці заплави Західного Бугу — від с. Новоугрузьке до м. Нововолинська.

Рибалки кажуть, що достеменно невідомо, звідки у заплаві річки взялося стільки мальків: чи то весняна повінь дісталася до чиїхось маточників, в яких розводять коропа, й малюки пішли у «самоволку», чи, можливо, просто «заблудилися» нащадки риби, що водиться у річці.

Але як би там не було, «бранців» виловили та переселили у навколишні озера і ставки. Загалом вдалося врятувати кілька центнерів мальків.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер