<

До Світязя цьогоріч не поїдуть? Інспектор Ляля перевірила дорогу, яка веде до популярного озера

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:59 | 19.03.2019 / Володимир, Любомль / /
Перегляди
1
/ коментарів 5

Хоча надворі ще березень, багато хто вже роздумує над тим, як спланувати свій літній відпочинок. Озеро Світязь – популярне місце для відпочинку не тільки серед волинян, але й мешканців інших областей. Проте, дістатися до перлини Волині відпочивальникам цьогоріч буде складно і подекуди небезпечно, якщо дорогу, яка веде до Світязя, не відремонтують.

Дорогу Володимир-Волинський – Шацьк інспектор Ляля перевіряла і минулоріч. Наприкінці року ще латки після ямкового ремонту трималися, були ями, проте не такі величезні, які залишилися після цієї зими.

Інспектор Ляля не впевнена, що ситуації можна зарадити ямковим ремонтом. Деякі відрізки дороги потребують капітального ремонту. А ями і вибоїни бувають такої глибини, що інспектор вміщається у них з головою.

Один з найгірших відрізків шляху знаходиться неподалік села Ліски. Він заставить понервуватися водіїв і легкових, і вантажних авто. Ям багато, водіям доводиться проїжджати відрізок на першій-другій швидкості, а де-не-де і взагалі зупинятися.

Відрізок шляху потребує капітального ремонту, а не ямкового. Тут, впевнена інспектор Ляля, ніяка латка вже не допоможе, а створить додатковий горбочок, після якого знову знайдеться ямка. До речі, глибина деяких ям доходить до 6 см.

Також інспектор Ляля, поки перевіряла дорогу, виявила на узбіччях повно сміття, серед якого пластикові та скляні пляшки. Сліди від людських «добрих» дій було видно і по величезним площам спаленої трави. Бережіть, люди, природу…

Нагадуємо, що Інспектор Ляля в сидячому положенні має зріст 6 сантиметрів, тому для нас вона є своєрідним мірилом, що візуально показує, які глибокі та небезпечні вибоїни на дорогах.

Згідно з чинним Державним стандартом України 3587-97, розміри ям не повинні бути більше 0,5 м² або 6 см в глибину. Всі ями, які більше хоча б по одному параметру, повинні бути усунені протягом 10-денного терміну (максимум).




коментарів: 5
  1. Причому тут Світязь до Лісок?? Шацьк на 1 місці по якості доріг у Волинській області…

  2. Дорога жахлива…. краще б її зробили платною, але комфортною… гості з інших областей залишаються “приємно” враженими від її цілісності… ганьба ремдору… ганьба …

  3. І що після цієї статті хтось кинувся робити дороги?…. комусь вказали?…. наказали?звичайно ні…, а чому? Тому що всім по….й!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця