<

Грабіжники, які катували молотком жителя Любомльщини, просять м’якшого покарання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:48 | 11.01.2016 / Любомль /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Ковельський міськрайонний суд засудив двох злодіїв-рецидивістів за розбійний напад та пограбування будинку жителя Любомльщини. Проте з призначеним покарнням злочинці не погодилися та оскаржили його в апеляційному порядку.

Зокрема, ще у серпні 2015 року житель Ковеля зустрівся зі своїм знайомим, з яким колись разом сидів у тюрмі. Під час розмови колишній співкамерник розповів, що знає в Любомлі одного заможного молодика, який просто вдома зберігає пристойну суму коштів, – пише Під прицілом.

Відтак, заручившись підтримкою двох своїх товаришів, 16 серпня 2015 року, близько 18.00 години ковельчанин приїхав до вказаного будинку. Раніше навідник переконував, що саме в той день і в той час, господаря не буде вдома, а тому можна буде «обчистити» його помешкання без зайвих турбот.

Проте вже по приходу зловмисники виявили, що в будинку хтось є. Спершу колишній в’язень зателефонував до навідника та перепитав чи точно в будинку нікого не буде. На що чоловік відповів, що буде «виманювати» господаря з будинку.

Тож, після двох годин очікувань зловмисники зробили другу спробу – один залишився на варті, а решта двоє через вікно залізли до будинку.

Уже всередині чоловіки почали шукати гроші, проте в одній з кімнат застали сплячого господаря. Від шуму власник будинку прокинувся, проте спритні злодії встигли зв’язати його скотчем, та погрожуючи молотком – вимагали зізнатися, де чоловік ховає гроші.

Проте, оскільки молодик не міг нічого сказати, один з грабіжників почав бити його молотком по руках, ногах та в груди. Однак, попри катування молодий чоловік нічого не розповів злочинцям.

Відтак, злодії викрали з будинку ноутбук, три мобільні телефони та ювелірні вироби. Перед втечею, розбійники прив’язали потерпілого до стільця скотчем, аби той не міг повідомити правоохоронців про пограбування. Та все ж, побитий молодик зумів звільнитися та викликав поліцію і медиків. Лікарі, які прибули на виклик, діагностували в чоловіка струс головного мозку та численні забої.

Зважаючи на те, що зловмисники раніше були неодноразово судимі, розшукати та затримати їх вдалося всього через кілька днів. Таким чином, вони опинилися на лаві підсудних, де частково визнали свою вину.

Ковельський міськрайонний суд виніс вирок, яким засудив грабіжників до 7.5 років та 7 років і 3 місяців ув’язнення та зобов’язав сплатити на користь потерпілого 3 215 гривень майнової шкоди та 15 000 гривень моральної шкоди.

Однак, не погоджуючись з таким вироком, засуджені оскаржили його в апеляційному порядку. Щоправда, сьогодні судовий розгляд апеляційних скарг по цій справі не відбувся, позаяк до суду не з’явилися адвокати засуджених.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця