<

Джерело у Любомльському районі лікує від багатьох болячок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:38 | 29.08.2015 / Любомль /
Перегляди
7
/ Коментарі відсутні
Поблизу селища Головне є невелике джерельце. Місцеві кажуть, що вода в ньому – цілюща. За словами мешканців, це джерельце – початок однієї з приток Прип’яті. 
 
Про джерело знали ще за Польщі. До нього йшли селяни хресним ходом, біля нього обливалися водою на Водохреще, – пише Слово Волині.
– Вода у ньому дуже цілюща, – каже мешканка Анастасія СЛІПЧУК, – брали воду на аналізи, то виявили дуже багато заліза і срібла. Я цією водою вилікувала жовчний міхур. Мені казали, що вже потрібно робити операцію. Я поїхала до відомого хірурга Шалімова. Він мені сказав: «Тільки джерельна вода. І найкраще, щоб джерело було з тієї місцевості, звідки ви родом». А в куми боліли горло і вуха. І вона теж вилікувалася цією водою. Ми їздимо до Почаєва, беремо там каміння, кидаємо в цю воду і п’ємо. Допомагає і людям з хворою підшлунковою. Я, до речі, скинула вагу.
Маємо своєрідний ритуал. Щосуботи ходимо до джерела, обливаємося.
Мешканці селища неодноразово намагалися окультурити це джерело. Проте вандали нищили бесідки, лавочки. Сподіваються, що все ж молодики вгамуються і зрозуміють, що це і їхнє багатство. А у мріях – що знайдуться спонсори, які збудують санаторій.
39157_1




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа