<

До прокурора звернулися із проханням розслідувати факт продажу будинку народної артистки України Наталії Ужвій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:55 | 28.05.2015 / Любомль /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Депутат Волинської облради Валентина Блінова звернулася до прокурора області Дмитра Чепіжака з проханням розслідувати факт продажу на аукціоні будинку народної артистки України Наталії Ужвій. Такий запит вона озвучила під час сесії 28 травня.

Дерев’яний будинок батьки Наталії Ужвій побудували в місті Любомль на вулиці Тильній у кінці ХІХ століття. В ньому 8 вересня 1898 року народилася відома актриса. Через короткий час сім’я переїхала на проживання в Польщу. Утім у будинку постійно мешкали члени сім’ї Ужвій. У ньому 7 січня 1927 року народився відомий український поет, громадський та державний діяч Ростислав Братунь, – повідомляє VIP.

Тож до Валентини Блінової звернувся директор Любомльського краєзнавчого музею Олександр Остапюк, який був занепокоєний продажем цього будинку. Адже був вже розроблений проект реконструкції, і там хотіли облаштувати філіал музею.

Однак у 2013 році не тільки не знайшли коштів на викуп будинку, але виставили його на продаж. І вже в травні цього року новий власник розібрав будівлю. Цей випадок набрав великого резонансу. «Це ганьба, коли вдала торгує історичними памʼятками», – наголосила Валентина Блінова.

«Історичну памʼятку вже не відновити. Але якщо цей факт буде визнаним незаконним, то винні повинні бути покарані», – переконана обраниця громади. Тому свій запит вона скерувала прокурору області Дмитру Чепіжаку.

Нагадаємо, в Любомлі зруйнували будинок, в якому народилась Наталія Ужвій та Ігор Гузь проти незаконного нищення будинку актриси Наталії Ужвій




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа