<

Дітям трьох сіл Любомльського району важко добиратися до школи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:09 | 2.02.2017 / Любомль /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Діти із сіл Мосир, Ладинь, Пустинка Любомльського району після новорічних свят не мають змоги належно відвідувати школу. Утім, проблема, як обіцяють у відділі освіти, вже вирішується.

Після оптимізації навчальних закладів учнів з перелічених населених пунктів довозять в Олеськ,- пише Кордон.

Та від початку 2017 року автобус нема чим заправляти, тож діти днями не потрапляють на уроки.

«Минулого тижня взагалі не ходили до школи. Сільрада знайшла гроші, аби оплатити 3 дні курсування транспорту. Батьки «б’ють» на сполох у всі інстанції: і в відділ освіти телефонуємо, і в райраду, й райдержадміністрацію. Пояснюють, що через запізніле призначення начальника відділу освіти, тендер ще не проведений», – розповідає одна з мам із Ладині.

«Коли закривали школи, то запевняли, що жодних проблем з довезенням дітей не буде. А тепер ми ще повинні спонсора перевезень шукати: то на сільраду покладають зобов’язання, то директор чи водій самі заплатять за пальне», – обурюються інші батьки.

Сельчани кажуть, що й обіцяного безкоштовного харчування для учнів молодших класів нема. Із призначенням нового начальника відділу освіти з 1-го лютого хоча б вдалося врегулювати це питання на платній основі (порції за кошт батьків), бо раніше й того «не можна було».

«Вчора з головою райдержадміністрації Миколою Пархомуком вирішили це питання. З 1-го лютого на благодійних основах різні організації та підприємства району нададуть пальне на деякий час. Процедура тендеру вже запущена з 26-го січня. Ще кілька днів треба почекати до її завершення. Чому не провели тендер раніше, до мого призначення – не знаю», – зауважила начальник відділу освіти Любомлської РДА Надія Савош.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер