<

Діана Семченко з Любомля завоювала «срібло» у турнірі з боротьби дзюдо «Кубок Шацьких озер-2015»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:27 | 12.06.2015 / Любомль, Шацьк / /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

Відкритий турнір з боротьби дзюдо «Кубок Шацьких озер-2015» відбувся на Волині. У турнірі взяли участь 160 українських та білоруських спортсменів 2005-2006 та 2003-2004 років народження.

Зазначимо, це перший візит білоруських дітлахів в Україну за останній рік. Раніше білоруси відмовлялися приїздити навіть у відносно спокійну Волинь. А на «Кубок Шацьких озер» приїхали дзюдоїсти з Бреста, Івацевичів, Гродно, Кобрина та Кам’янця. Сильна команда приїхала з міста Києва. Якраз столична КДЮСШ «Артем» зайняла перше загальнокомандне місце. У неї чотири золотих, одна срібна та сім бронзових нагород. Другими стали спортсмени з любомльської ДЮСШ – три золотих, п’ять срібних та дві бронзові медалі. Трійку найсильніших команд замкнула місцева шацька команда «Торнадо» (3/2/6), – повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

«Змагання відбувалися на свіжому повітрі, це цікаво для дітей. Потрібно навіть по-іншому боротися, бо кисню більше, і тому слід правильно розраховувати сили, бо ж всі звикли до залів. Щороку до Шацька на турнір приїздить багато дітей – всі задоволені. Діти тут відпочивають, набираються практичного досвіду та вчаться у майстрів дзюдо», – сказав виконавчий директор ФДВ Віталій Терешкевич.

Зауважимо, у молодшій віковій групі разом з хлопцями виступали і дівчата. А у ваговій категорії + 38 кілограмів Діана Семченко з Любомля завоювала «срібло». До слова, у цій групі виступило найбільше спортсменів – 16.

Після змагань зіркові гості турніру провели для дітей майстер-класи. Впевнено оборонятися і рішуче нападати навчали учасників турніру дворазовий призер Олімпійських Ігор Роман Гонтюк, срібний призер Чемпіонату Світу Віталій Бубон, срібна призерка Чемпіонату Світу Олександра Старкова, бронзовий призер Чемпіонату Світу Карен Балаян та чемпіон Європи Сергій Селівонець.

«Дуже приємно, що в Шацьку відродилось дзюдо, що з кожним роком дітей, охочих ним займатись, все більшає. І хочу вас налякати, що це тільки початок. Вам знадобиться не один зал. Мені приємно, що на Волині справи з дзюдо ідуть добре», – сказав Роман Гонтюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер