<

Чи “сяде” екс-голова Любомльської райдержадміністрації Микола Пархомук?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:15 | 5.12.2017 / Любомль /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Про затримання 30 березня 2017 року оперативниками Нацполіції голови Любомльської райдержадміністрації Миколи Пархомука за підозрою в хабарництві на суму в 2 тисячі доларів, похвалився у Facebook сам Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За його словами, гроші голова Любомльської РДА хотів за виділення 16 га землі в оренду терміном на 10 років. При цьому сума орендної плати у такому випадку мала б зменшуватися в кілька разів і виділялася за рахунок земель невитребуваних часток (паїв).

Про це йдеться у черговому номері газети «БУГ» від 2 грудня.

Тоді ж у прокуратурі Волині нагадали, що такий «особливо тяжкий корупційний злочин карається позбавленням волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та із конфіскацією майна».

Отож, на перший погляд все очевидно. Затримали «на гарячому», гроші вилучили, від посади голови РДА Указом Президента України відсторонили ще 12 квітня. Проте реалії української правоохоронної системи призвели до того, що справу Пархомука почали розглядати у Луцькому міськрайонному суді лише 31 серпня, тобто через 5 місяців після затримання. А весь цей час він знаходився на свободі, бо вийшов під заставу у 500 000 гривень ще на початку квітня.

Вже на першому судовому засіданні Микола Пархомук заявив, що змінив адвоката і попросив відтермінувати розгляд справи ще на місяць. На це представник державного обвинувачення, прокурор Вадим Кохна, мовляв, у сторони захисту було достатньо часу, щоб ознайомитися із матеріалами справи. Проте колегія луцьких суддів у складі Ярослава Артиша, Михайла Квятковського та Світлани Рудської підтримала позицію захисту і відклали судове засідання.

А вже 16 листопада від адвоката одіозного голови РДА Ярослава Грищенка ми дізналися про «різке погіршення стану здоров’я» Миколи Пархомука. Його нібито навіть госпіталізували. «За словами Пархомука, зараз він перебуває на стаціонарному лікуванні у терапевтичному відділенні Любомльської центральної райлікарні з діагнозом гіпертонічний криз», – йдеться у клопотанні захисту про перенесення судового засідання.

При цьому жодної довідки про стан здоров’я обвинуваченого захисник надати суду не зміг. Попри це засідання вчергове відклали до 8 грудня 2017-го, проте немає жодної гарантії, що і у цей день воно відбудеться.

Антон Бугайчук




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа