<

Чутки над БУГом: про Ягодинські порядки на митниці та “чорні” списки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:18 | 7.06.2016 / Любомль / , , , /
Перегляди
80
/ коментарів 5

Наболіла тема для мешканцій регіону малого прикордоного руху, а також водіїв авто на іноземній реєстрації – черги на митно-пропускних пунктах, проплата (хабар) позачергового в’їзду на митницю. Гостро ці питання постали на митно-пропускному пункті “Ягодин-Дорогуськ”.

6-го червня до журналістів інтернет-видання “БУГ” звернувся інсайдер, який розповів про так звану “ліву” чергу, вартість проїзду, а також як прикордонник (в чорній формі, який контролює порядок у черзі) погрожує постійним контролем на “ямі” на Ягодинській митниці.

“Я простояв в черзі кілька годин і за цей час ні на сантиметр не зрушив з місця. Їхали автомобілі тільки “лєваком”. Я поспішав на зустріч у Хелмі, тому вирішив виїхати наперед, адже по часу і якби черга нормально йшла, то вже б мав бути на території митниці. Тоді до авто відразу ж підійшов службовець в чорній формі, як я зрозумів прикордонник і почав розповідати, що так не можна. Я ж почав розповідати свою позицію, а також зауважив на ті авто, які їдуть без черги. Після цього цей чоловік підвищеним тоном сказав, що я постійно їхатиму через “яму” та контролі. Дістав свій записник і вписав номер моєї машини. Він що вирішив залякувати?” – розповів інсайдер.

Як розповів інсайдер, такі ситуації на митниці не поодинокі. В подібні ситуації потрапляли і його товариші, водії авто на іноземнцій реєстрації.  За те, щоб проїхати “лєваком”, потрібно викласти від близько 200 гривень, або ж чекати годинами.

“Я не можу зрозуміти цих порядків… Це у нас так будують європейську державу? Залякують і вимагають хабарі? Це людина, яка працює на митно-пропускному пункті, і є перші українці, яких зустрічають іноземці при перетені кордону! Я контрабанди не перевожу! Платити за незрозуміло-що не повинен. Складається враження, що митниця – це велике підприємство по відмивці грошей і перевезенні контрабанди,” – додав на завершення інсайдер.

На завершення інсайдер розповів, що проблеми із перетином державного кордону обурюють також іноземців. Адже коли українець знає, як можна обійти чергу, то іноземці не стикались із такими “методами” перетину кордону.

Додамо, що на українському боці митно-пропускного пункту не створено так званого “європасу”, тобто окремої смуги для іноземців, які повертаються до Європи після відвідин України.

Це – інсайдерська інформація. Ви маєте резонансну інформацію з сфери політики, бізнесу, діяльності правоохоронних органів? Хочете, аби очевидне для Вас перестало бути таємницею за сімома замками? БУГ допоможе! Пишіть нам: bugorgua@gmail.com

Ми відкриті до спілкування. Гарантуємо конфіденційність, чесність та толерантність.
Західна Волинь заслуговує на значно більше правди!

fZj-hFzbXgs
qvIVBdheMmk




коментарів: 5
  1. В Устилузі та сама проблема. Тільки там одразу до воріт підїжаєш і платиш у віконечко.

  2. Як я зрозумів зі статті, виходить можна проїхати по лівій смузі не заплативши. Лише погрози перевірити авто на “ямі”. Чи все таки треба платити щоб не стояти?

  3. Am 11. August 2016 haben wir in Jagodin von UA nach PL 9 Stunden bis zum Beginn des ukrainischen Grenzkontrollbereiches gebraucht! 9 Stunden sinnloses Warten wegen korrupter Krimineller! Nie nie wieder!!! Nicht mit mir!

  4. Переклад: 11 серпня 2016 року ми перетинали Ягодин з UA до ПЛ. 9 годин до початку українського прикордонного контролю! 9 годин безглуздого чекання корумпованих злочинців! Ніколи більше! Не зі мною!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця