<

Роман Ющук розповів про перспективи розвитку Любомльської ОТГ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 26.03.2019 / Любомль, Онлайн /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Журналісти інтернет-видання «БУГ» завітали до Любомльської ОТГ та задали запитання голові громади Роману Ющуку. Нас цікавили актуальні питання сьогодення громади та перспективи її розвитку.

Любомльська ОТГ була створена у жовтні 2017-го року. Це порівняно молода громада. До її складу входить 5 сільських рад, 14 сіл. Центром громади є місто районного значенння Любомль. До того, як бути обраним головою ОТГ, Роман Ющук займав посаду міського голови у Любомлі. На час обрання у 2014-му йому було 28 років.

Як розповів Роман Ющук, з 2017-го доєднань до громади не відбувалося, хоча вже є сільради, які визначилися, що хочуть доєднання. Справа у тому, що, оскільки центром громади є місто районного значенння, то процедура доєднання дещо різниться.

“Ми чекаємо зараз змін у перспективний план об’єднання і це внесення змін має бути погоджено з постановою Кабінету Міністрів. Після цього відбудеться доєднання цих громад”, – розповів Роман Ющук.

Довгий час не може вирішити до кого ж доєднатися Згоранська сільська рада, розповідає Роман Ющук. Зі слів голови ОТГ, пропозицію сільраді висували, велися обговорення, але поки питання не вирішується.

“Це приваблива для об’єднання сільска рада. На її територіїї є декілька озер. Якби ми мали в себе в громаді таку сільраду, як Згоранська, то це було б родзинкою громади. Ми б розвивали там туристичну зону. Якщо вони доєднаються до Шацької ОТГ, то там вже є свої туристичні об’єкти і такою родзинкою Згоранська сільрада не буде”, – розповідає про плюси доєднання Роман Ющук.

Окрім процесу доєднання до громади прилеглих сіл, ми цікавилися розвитком на території ОТГ галузей освіти та медицини, запитали і про зарплати вчителів, про місцевий бюджет та видатки з нього, результати роботи з розвитку громади у минулому році та плани на 2019-ий рік. Про все це і трохи більше у відео.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер