<

Львівські медики вперше заморозили серце пацієнта, щоб його врятувати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:45 | 15.12.2021 / Новини / /
Перегляди
251
/ Коментарі відсутні

У Львові медики заморозили серце пацієнта, щоб врятувати його. Чоловік хворів на миготливу аритмію.

Про це у фейсбуці повідомив в. о. генерального директора Першого територіального медичного об’єднання Львова Олег Самчук.

Лікар зазначив, що новий вид лікування називається кріоабляція. Під час неї в серце пацієнта ввели рідкий азот, температура якого становила мінус 60 градусів.

Саме низька температура “вбила” хворі ділянки серця. Пацієнтом, якому вперше у Львові провели таку операцію, став 62-річний чоловік.

“Миготлива аритмія – головна причина виникнення ішемічних інсультів. За неї в передсердя іде імпульс, який змушує стінки неконтрольовано скорочуватися: 400-500 разів на хвилину за норми – 50-60!

Ризик виникнення тромбів в такому стані зростає в 5 разів, а відповідно в 5 разів вищий ризик виникнення інсультів”, – наголосив Олег Самчук.

Лікар додав, що в Україні з цією недугою змушені жити 800 тис. пацієнтів. Ця хвороба не лікується медикаментами: ліки хіба розріджують кров, щоб мінімізувати виникнення тромбу.

“Тепер завдяки кріоабляціям у нас з’явилася змога заморожувати ділянки передсерця, щоб вони не пропускали до відділів серця хаотичні імпульси.

Шанси одужати після такого втручання – 90%. Першим цей шанс отримав львів’янин, який хворів із 2018 року. Його ситуація особлива: чоловік не міг пити кроворозріджувальних, бо має лише одну нирку.

Перед операцією стан пацієнта уже був вкрай важким, напади повторювалися по кілька разів на добу. Йому загрожував інсульт”, – пояснив Олег Самчук.

Медик додав, що у Львові провели вже 3 успішних кріоабляцій.

Читайте також:




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа