<

Львівська, Кіровоградська та Харківська області – лідери по розкраданню гуманітарної допомоги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:33 | 23.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
200
/ Коментарі відсутні

Українські правоохоронці фіксують найбільше випадків розкрадання гуманітарної допомоги у Києві, а також у Львівській, Харківській і Кіровоградській областях.

Про це повідомив голова МВС Денис Монастирський в ефірі національного телемарафону, передає НВ.

«Якщо говорити у розрізі регіонів, то у нас два таких лідери з шахрайства – це Київ і Львівська область. Далі за ними йдуть Харківська область і Кіровоградська», – зазначив він.

Монастирський уточнив, що найчастіше шахраї привласнюють машини, закуплені для української армії, паливо, медикаменти, бронежилети та продукти харчування.

У низці випадків шахрайські схеми організовують росіяни.

«Дуже часто збирають і «хантерять», скажімо так, російські кібершахраї. Вони спеціально… створюють телеграм-канали. Потім уже ми розуміємо, що за ними стояли росіяни, які збирали цю допомогу», – наголосив міністр.

Він висловив сподівання, що кількість таких злочинів зменшиться завдяки злагодженій роботі правоохоронної та судової систем, що зробить покарання за шахрайство невідворотним для злочинців.

Він додав, що наразі відкрито 247 кримінальних проваджень із розкрадання гуманітарної допомоги. 29 особам повідомлено про підозру.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок