<

Луцький водій сплатив штраф у 200 євро за дописані зайві кілограми вантажівки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:21 | 9.08.2018 / Новини /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Водія вантажівки, який повертався зі Львова до Луцька, працівники Управління Державної служби України з безпеки на транспорті у Львівській області оштрафували за буцімто перевантажене авто. Втім, зі слів лучанина, ваги були не ліцензійні, а штраф йому приписали «липовий», адже контрольне зважування встановило, що вантажівка не важила більше норми.

Чоловік каже, що хоче убезпечити інших водіїв від шахраїв, які хотіли обібрати його 7 тисяч гривень, – повідомляє ІА Волинські новини.

«7 серпня мій водій фурою їхав трасою Луцьк-Львів, він перевозив вантаж вагою 19 тонн. Повертаючись додому, біля Радехова працівники Укртрансбезпеки змусили його зважити вантажівку і казали, що вага становить понад 42 тонни. Тож йому виписали штраф за перевантажене авто. Ми знаємо вагу авто та того товару, який веземо. Тож загальна вага машини має бути 36-37 тонн, але аж ніяк на 42. Водій був дуже здивований, адже був переконаний у тому, що нічого не порушує. Тому у нього виникла підозра, що працівники Управління Державної служби України з безпеки на транспорті діють нечесно.

Водій попросив провести повторне зважування та дати чек, адже за наявності якихсь спекуляцій при повторному зважуванні вагу показало б знову іншу. Вочевидь, так і було б, адже працівники транспортної безпеки відмовилися проводити повторні заміри й дати чек результату», – розповідає Григорій.

Згідно із замірами інспекторів, вага машини становить 42,05 тонни, що на 2,05 т перевищує допустимі норми. Тож за буцімто перевантажене авто наклавши штраф у сумі 226,2 євро.

«Зваживши на ситуацію, я поїхав на місце і виявив ще більш кричущий факт – для зважування використовували несертифіковане обладнання. Адже серійні номери вимірювального приладу та ваг не відповідали документам, які показували інспектори. Тому я викликав поліцію», – каже лучанин.

Як власник авто вияв невідповідність вимірювального обладнання ліцензії, яку показували інспектори, можна побачити на відео з 2 хвилини.

«При поліцейських працівники трансбезпеки вкотре відмовилися провести повторне зважування. Тому вони сфотографували авто й повідомили, що ми можемо здійснити зважування в будь-якому іншому місці, але де є сертифіковані прилади. Що ми і зробили. Так, згідно з результатами незалежного зважування від ТзОВ «ЛАД Батон», вага машини – 37, 42 т», – наголошує лучанин.

Перевізник провів і контрольне зважування у Державному підприємстві «Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» на сертифікованому обладнання, де зафіксували вагу авто 37,45 т.

Насамкінець пан Григорій додав, що подав скаргу в правоохоронні органи на дії інспекторів і хоче, аби й інші водії були обачними та не попадалися на «гачок».

До слова, після публікації конфліктної ситуації у Фесбуці, користувачі мережі почали нарікати, що подібні ситуації траплялися й на Волині, зокрема, на Цуманському перехресті. Втім, такі заяви спростував керівник Управління Державної служби України з безпеки на транспорті Віталій Конончук, який запевнив, що в них є три вагові комплекси й усі сертифіковані та мають належну документацію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця