<

Луценко займається популізмом – адвокат Небесної сотні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:50 | 25.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Заочне засудження колишнього президента Віктора Януковича перетворюють на піар.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав адвокат Небесної сотні Роман Маселко.

“Дії генерального прокурора у виокремленні і передачі до суду “великої справи” Януковича є популізмом. Це невиправдано, передчасно і може призвести до її розвалу”, – зауважив він.

За словами адвоката, генпрокурор продовжує бути політиком, хоче показати результат до річниці Майдану.

“Уже мали такі факти. Коли на догоду піар-ходам справи Автомайдану передавали до суду для статистики. У підсумку маємо виправдувальні вироки. Або упродовж 2 років справи перекочуються з однієї інстанції в другу без реальних результатів”, – пояснив Маселко.

“Велика справа” про створення злочинної організації колишнього режиму нараховує 5 тисяч томів, нагадав експерт.

“І це ще не все. Уявіть, скільки має бути потерпілих і як виглядатиме цей процес. Щоб виконати всі вимоги закону, він має тривати роками. Не кажучи про поточні проблеми, коли звичайні справи перебувають у судах по 2 роки”, – продовжив адвокат.

“Суд має завершитися до квітня 2017 року. Це абсурд. Генпрокурор не дивиться, що буде через рік. Коли справа пролежить у суді, розвалиться. А ще через 5 років Янукович і його команда зможуть вільно жити за кордоном. Європейський суд підтримає його, активи не будуть арештовані”, – сказав адвокат.

Юрист прогнозує, що керівника департаменту спецрозслідувань Сергія Горбатюка будуть відтісняти від ведення справ.

“Горбатюк як слідчий, який відповідає за справу Януковича, не погоджується. Тоді його усувають, ріжуть управління навпіл. Бо не хоче робити так, як сказав генпрокурор. Горбатюк незручний для виконання вказівок. А в ГПУ, де чітка вертикальна структура, до такого не звикли”, – пояснив Маселко.

“У заочному засудженні є ознаки вибіркового правосуддя. Коли для справ високопосадовців попереднього режиму застосовують спеціальні правила. Такий хід на користь Януковича і його захисту, а не суспільства. Він не приведе до покарання винних. Тим більше родичі Небесної сотні казали: ми готові почекати, не потрібно заради картинки, чергової річниці засовувати справу в суд”, – зауважив адвокат.

Раніше повідомляли, що розслідування справи колишнього президента Віктора Януковича та його оточення переклали на нове управління. До його складу увійшли 63 співробітники.

Сергій Горбатюк залишається керівником департаменту спецрозслідувань.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок