<

Луцькі медики пришили жінці та хлопцю відрізані пальці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:25 | 14.02.2020 / Новини / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

43-річна жінка, якій луцькі медики пришили відрубаного пальця, готується до виписки. Також лікарі розповіли про ще одного пацієнта, якому врятували два пальці правої руки.

Про це Суспільному розповів завідувач опікового центру Луцької міської клінічної лікарні Роман Трач.

4-го лютого Наталію Лемещук доправили до лікарні з механічно ампутованим великим пальцем лівої руки.

Жінка розповідає, що живе у Маневицькому районі в селі Череваха. 4-го лютого сокирою на власному подвір’ї травмувала руку.

“Я рубала дрова. Десь з годину вже рубала. Секунда діла, дві секунди. Я цього не пам’ятаю. Я дочці сказала: Марина я напевно відрубала палець. Вона зразу в плач. Дивися, кажу, рукавиця висить. Трошки висіло на шкірочці”, – розповідає жінка.

За годину каретою швидкої, жінку доправили до Луцької клінічної лікарні. Тут Наталію чекала бригада медиків. 8-м лікарів, каже завідувач опікового центру Роман Трач, 4 години повертали на місце кістку, нервові закінчення та судини відрубаного пальця. Подібних успішних операцій, каже лікар, на Волині ще не було. Як повертати ампутовані частини кисті, хірурги навчалися в Інституті Шалімова.

“Це є перша вдала реплантація. Ми тільки починаємо, але це є успіх. Перша вдала реплантація – це як перша дитина, переживаємо за всеЗа функціональний його стан будемо говорити, коли буде реабілітація. Але є впевненість вже в тому, що палець приживлено. Він відновив своє функціонування”, – розповів завідувач опікового відділення, відновної хірургії китиці Роман Трач.

Згодом, зі своєї палати у коридор вийшов 13-річний Роман Назарчук. Хлопець став другим пацієнтом, якому луцькі медики провели реплантацію. 8-класник на точильному пристрої втратив 2 пальці правої руки.

“Точив в сусідів заготовку, молотка виточував і хотів зробити візерунок і десь навіть непомітно замотало його і відтяло 2 пальці. Страшно було”, – поділився своєю історією підліток.

Завідувач опікового відділення, відновної хірургії китиці розповів, що за фотографією вирішували чи братимуться за відновлення кінцівок руки Романа.

“Лікар на місці в районі зробив фотографію, перекинув нам. Ми побачили стан того місця куди ми маєм пришити і прийняли рішення що будемо оперувати”, – додав Роман Трач.

Стан хлопця на 6-й день після операції, каже Роман Трач, лікарі оцінюють як задовільний. Наталія Лемещук, оглядаючи забинтовану руку, каже: готується до виписки і сподівається якнайшвидше повернутися до звичного життя.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер