<

Лукашенко заявив, що Білорусь стикається з «терористичними загрозами», тому влада реагуватиме жорсткіше

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:15 | 28.10.2020 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Самопроголошений «президент» Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна починає стикатися з «терористичними загрозами» – і влада буде реагувати жорсткіше.

Про це він повідомив на нараді з підготовки шостих Всебілоруських народних зборів, інформує БЕЛТА, – передає Українська правда.

“Ви, напевно, пам’ятаєте мою заяву, коли я сказав, що ми повинні працювати акуратно, не дивлячись на те, що гострий період, протестуни ці швендяють вулицями – в основному або майже виключно в Мінську. Але, тим не менше, ми констатували факт, що ця решта маси радикалізувалася.

Ми чітко бачимо організаторів і тих, хто втілює ці ідеї. І я тоді говорив, що працюємо акуратно, оскільки червону межу вони ще не перейшли. Останні кілька днів свідчать про те, що за багатьма напрямками вони цю червону межу перейшли…

Ну як можна оцінювати те, що вже вийшли на залізницю і починають блокувати автоматику, здійснювати замикання рейок? Це може призвести до серйозних аварій на залізниці, катастроф і загибелі безлічі людей. Це дії організованих злочинних груп з ознаками тероризму. Ми починаємо стикатися з терористичними загрозами”, – заявив Лукашенко.

Він також сказав, що в Мінську перерізали кілька світлофорів. За його словами, учасники протесту “ламають” і “трощать” те, що створювалося роками, а “люди втомилися це все терпіти”.

На його думку, влада чогось варта, якщо вміє захищати себе і свій народ, – “тому коли переходять червону лінію, влада повинна реагувати”.

Також Олександр Лукашенко наказав відраховувати студентів, які взяли участь у мітингах проти нього.

Про це повідомив телеграм-канал Лукашенка, який транслює відео з наради з підготовки шостих Всебілоруських народних зборів, – передає Українська правда.

“Нікого не треба вмовляти: ні робітників, ні студентів, нікого. Ні лікарів, ні вчителів, ні держслужбовців. Зараз такий момент, коли кожен має вибирати в своєму житті тут дорогу, по якій він буде рухатися. Не тільки він, але й діти.

Не хочуть працівники працювати – не треба. Але їх одиниці, які не хочуть.

Студенти прийшли вчитися – вчіться. Хто хоче, той хай вчиться. Хто вийшов, порушуючи закон, на несанкціоновані акції, він втрачає право бути студентом. Будь ласка, відправте їх, як я говорив, кого в армію, а кого на вулицю. Нехай ходять по вулиці. Але вони мають бути відраховані. Те саме і викладачі. Їх теж одиниці, але які гидко ведуть себе у вузах”, – заявив Олександр Лукашенко.

Читайте також:

У Білорусі по всій країні почалися страйки через ультиматум Лукашенку




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер