<

Лукашенко підтвердив участь білорусі у війні в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:13 | 4.10.2022 / Новини / , , /
Перегляди
470
/ Коментарі відсутні

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко підтвердив, що білорусь бере участь у війні в Україні, але, нібито, через лікування поранених російських військових і через надання прихистку українським біженцям.

Про це повідомляє підконтрольний лукашенку телеграм-канал “Пул первого

“Що стосується нашої участі в спеціальній воєнній операції в Україні, ми беремо участь там. Ми цього не приховуємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо свої зобов’язання”, – сказав лукашенко.

За його словами, участь білорусі полягає в тому, щоб “не допустити поширення цього конфлікту на територію білорусі”. А також, щоб не допустити нанесення удару по білорусі “під прикриттям спеціальної військової операції з боку Польщі, Литви і Латвії”, тому що “в спину росіянам стріляти ніхто не буде з території білорусі”.

“Так, ми лікуємо. Лікували людей, якщо потрібно. Так, ми годуємо людей. І не тільки росіян. Ми найбільше годуємо тих біженців, жебраків, бідних людей, які по 400-500 осіб за добу прибувають до нас з України.

Ну як їх не нагодувати, як їх не лікувати?! Ось така наша участь у цій воєнній операції. Іншої немає і не буде”, – наголосив самопроголошений президент.

Росія використовувала територію білорусі як плацдарм для нападу на Україну в лютому і продовжує використовуватись для завдання ракетних ударів по мирних містах України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа