<

Луцького військового, якого затримали на хабарі, оштрафували на понад 50 тисяч гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:09 | 12.11.2021 / Новини / , , /
Перегляди
202
/ Коментарі відсутні

Працівника Луцького районного терцентру комплектування та соціальної підтримки військовослужбовців, якого у вересні цього року затримали на вимаганні й отриманні хабаря, суд визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення.

Військовому присудили штраф у розмірі 51 тисяча гривень, – зазначено у вироку Горохівського районного суду, – передає Суспільне.

З рішення суду відомо, що чоловік, якого судили, займає посаду водія Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у військовому званні солдат.

Працівник військкомату мав допомогти призовнику не потрапити до війська та просив 1 200 доларів США хабаря за вплив на голову та членів лікарської комісії відділу Володимир-Волинського районного терцентру комплектування та соцпідтримки.

Частину коштів – 18 800 гривень – військовий отримав чотирма траншами на власну банківську картку 16 серпня. Друга частина хабаря – 13 700 гривень – надійшла на банківську картку трьома траншами 21 вересня.

Під час досудового розслідування прокурор Волинської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону Павло Шумський уклав угоду з працівником військкомату, котрий визнав себе винним.

Згідно з частиною другою статті 369-2 КК України, волинянину загрожувало позбавлення волі від двох до п’яти років.

Попередньо до чоловіка був застосований цілодобовий домашній арешт, який у суді скасували. Також суд вирішив повернути підсудному мобільний телефон iPhone та банківську картку, на яку працівнику військкомату надсилали хабар.

Прокурор та адвокат військового домовилися про узгоджене покарання – штраф у розмірі 51 тисяча гривень. Під час засідання сторони просили суддю затвердити угоду про визнання винуватості.

Вирок набере чинності після завершення строку подання апеляційної скарги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер