<

Лучанина, який «продавав» посаду міністра за 200 тисяч доларів США, взяли під варту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:33 | 6.07.2020 / Новини / /
Перегляди
10
/ коментарі 2

Чоловіка, який пообіцяв за 200 тисяч доларів США посприяти у призначенні громадянина на посаду Міністра Кабінету Міністрів України, якого затримали працівники поліції 3-го липня під час одержання цих коштів, взяли під варту на 60 днів із заставою.

Про це інформує пресслужба прокуратура Волині.

Суд обрав підозрюваному у шахрайстві в особливо великих розмірах волинянину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із визначенням застави у понад 1 млн 260 тис. грн.

До скоєння цього злочину, вважають слідчі, він “продав” ще одну посаду в уряді України за 150 000 доларів США.

Правоохоронці перевіряють інформацію про можливу причетність чоловіка до обману інших осіб, оскільки у такий спосіб він планував сформувати команду із десяти майбутніх урядовців, оцінивши своє сприяння кожному з них у 200-300 тисяч доларів США.

При цьому ошуканець розповідав охочим очолити міністерства про свої знайомства серед політичної еліти України та бізнесових кіл.

Йому повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства в особливо великих розмірах (ч.4 ст. 190 КК України) й нині він перебуває під вартою.

Як повідомляє Район. Луцьк, посилаючись на власні джерела, посадами міністрів «торгував» лідер Демократичної партії у Луцьку Іван Братченя, який є також очільником підприємств «Гомін» та «РОДОЛ і В».

Зазначають, що чоловік налагодив цілу злочинну схему: він представлявся від імені британської організації «Групи Ротшильда», застосовував психологічні маніпуляції та входив таким чином у довіру до своїх «клієнтів». Як стверджують у Департаменті стратегічних розслідувань, так шахраю вдалося заробити 1,5 мільйона доларів США.

Серед вилученого під час затримання фігурують такі речі: заява потерпілого про вступ до закритої «групи Масонів», перстень «печатка Масонів», і, власне, гроші.




коментарів: 2
  1. За 250 кусків зелених рублів можу порадити файного адвоката, а за потрійну ставку можу і сам тряхнути стариною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер