<

Люди на інвалідних візках стануть учасниками дорожнього руху

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:31 | 5.12.2019 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Змінами до закону «Про дорожній рух» осіб, які рухаються в кріслах колісних, віднесено до учасників дорожнього руху, визначено основні права та обов’язки осіб, які рухаються в кріслах колісних.

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 350 народних депутатів.

Верховна Рада ухвалила закон “Про внесення змін до Закону України “Про дорожній рух” щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних” (№ 0963).

Законом визначено, що особи, які рухаються в кріслах колісних, мають право: рухатися по тротуарах, пішохідних або велосипедних доріжках зі швидкістю пішохода; рухатися по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю.

Під час руху вони повинні виконувати Правила дорожнього руху щодо обов’язків пішоходів.

Відповідно до закону, особи, які рухаються в кріслах колісних по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю, повинні пересуватися в напрямку руху транспортних засобів по правій крайній смузі, поворот ліворуч та розворот дозволяються на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині.

Також визначено, що крісла колісні повинні бути обладнані світловідбивними пристроями, а під час руху в темний час доби по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю – зовнішніми світловими приладами.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим законом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер